Urbanisme

economia

El Mercat de la Flor denuncia un “tracte fiscal desigual”

Els seus responsables asseguren que alguns majoristes del sector es troben en situació urbanística irregular

El govern de Vilassar de Mar manifesta que vol resoldre aquest problema

Els responsables del Mercat de la Flor i Planta Ornamental de Catalunya, amb seu a Vilassar de Mar, estan ja tips de la competència deslleial que alguns majoristes del sector fan al municipi. Entre altres greuges, des del mercat es vol denunciar, a través d'un comunicat, “el tracte fiscal desigual que es dóna als majoristes del sector, alguns dels quals es troben en situació urbanística irregular”. En aquest aspecte, els responsables de les instal·lacions argumenten que algunes empreses estant pagant l'IBI de béns urbans –com seria el cas del mercat–, mentre que n'hi ha que només paguen l'IBI de sòl rústic, tot i tenir infraestructures i fer activitats similars a les de les instal·lacions mercantils.

D'aquesta manera, s'insta l'Ajuntament de Vilassar de Mar que hi prengui partit i que “se cenyeixi a la normativa urbanística vigent i que ubiqui en sòl urbà i urbanitzable aquelles empreses que duen a terme activitats comercials per tal que compleixin així amb la fiscalitat que els pertoca”. En aquest sentit, el comunicat també denuncia que “el mercat va requerir informació sobre aquesta situació irregular als responsables municipals, però l'única resposta rebuda fins ara ha estat el silenci administratiu”, i per això han traslladat la queixa a la Generalitat.

Finalment, el text considera que “l'Ajuntament de Vilassar de Mar fomenta la competència deslleial entre empreses del sector, ja que el tracte fiscal a què són sotmeses no és igualitari”. El president del Mercat de la Flor, Josep Pastó, explica que aquesta problemàtica “ve de lluny” i que “en comptes de minvar encara s'agreuja més”. “Bàsicament, ens queixem de la competència deslleial i, tot i que no ens agrada anar contra ningú, ens hem de defensar”, diu Pastó, que assegura que “les vendes se'n ressenten per aquest fet”.

Per la seva banda, el primer tinent d'alcalde de Vilassar de Mar, Àngel Font (ERC), rebutja les crítiques vingudes des del mercat pel que fa al silenci administratiu i manifesta que es vol resoldre aquest problema. “Hem posat fil a l'agulla perquè en aquest mandat estigui tot regulat pel que fa a aquest àmbit”, comenta. Precisament, Font assenyala que fa just dues setmanes l'Ajuntament va procedir a sancionar amb 30.000 euros una empresa que feia competència deslleial, ja que duia a terme una activitat amb uns usos que no li corresponien. “Tot i això, aquesta és una qüestió que vol temps”, remarca Font, que admet que la situació en la qual es troba el Mercat de la Flor “fa molts anys que existeix”.

Pel que fa a la regulació d'aquest àmbit, el regidor comenta que “s'està treballant de manera conjunta” amb les poblacions de l'entorn i també amb la mateixa Generalitat.

LES FRASES

Ens queixem de la competència deslleial i, tot i que no volem anar contra ningú, ens hem de defensar
Josep Pastó
President del Mercat de la Flor i PLanta Ornamental de Catalunya
Hem posat fil a l'agulla perquè en aquest mandat estigui tot regulat pel que fa a aquest àmbit
Àngel Font
Primer tinent d'alcalde de Vilassar de Mar


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona