Urbanisme

Santpedor injecta mig milió a Cal Clarassó

L'Ajuntament de Santpedor destinarà els 500.000 euros concedits per la Diputació de Barcelona a través de les meses de concertació del període 2016-2019 a la rehabilitació integral i recuperació de l'antiga fàbrica de Cal Clarassó amb l'objectiu de convertir-la en un nou equipament municipal.

D'aquesta manera, el consistori podrà portar a terme “finalment” la recuperació de l'antiga tèxtil “per donar-hi un ús públic”. De moment, ja s'ha decidit que s'hi ubiqui el club d'avis de Ca l'Arola –que actualment és a la plaça Gran– i el nou viver d'empreses, encara en projecte. Falta per concretar quins altres serveis inclourà tenint en compte que l'immoble té dues plantes de 435 m² cada una.

L'edifici està situat al barri antic. El seu delicat estat de conservació va fer que l'Ajuntament lligués una cessió amb la propietat el 2014, quan es va consolidar l'estructura i es va enderrocar el sector més malmès, reforma que va ascendir a 50.000 euros.

L'alcalde, Xavier Codina, ha explicat que “la intenció és poder començar a executar part de la inversió ja el 2017” amb la idea que “el municipi guanyi un nou equipament abans que finalitzi el mandat”.

La reforma mantindrà l'estructura i els elements de valor patrimonial, com ara la xemeneia de vapor, el pou i una petita capella de 24 m².



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona