Urbanisme

La reurbanització de Puig Surís, a Porqueres, no es farà a curt termini

L'Ajuntament considera que el projecte no té prou suport veïnal i els propietaris creuen que el pressupost de l'obra es podria revisar a la baixa

L'Ajuntament de Porqueres ha renunciat a tirar endavant, almenys a curt termini, el projecte de reurbanització de Puig Surís perquè considera que hi ha una majoria de propietaris que no hi estan d'acord, bàsicament pel cost econòmic que els suposarien les obres. Sí que es manté, però, el procés de reparcel·lació. La documentació corresponent es troba ja en poder del registrador de la propietat.

Les obres

A principis d'any l'Ajuntament va aprovar de manera definitiva el projecte urbanístic de Puig Surís, un veïnat originari de la dècada del 1970 que té els espais públics i els serveis en molt males condicions. El projecte preveu, entre altres accions, reconstruir i completar la xarxa de clavegueram, d'enllumenat públic i d'abastament d'aigua, refer les voreres i renovar l'asfaltatge.

El pressupost puja a 3,1 milions d'euros i, encara que és una quantitat molt inferior a la que s'havia calculat inicialment (5 milions), una part considerable dels propietaris han rebutjat el projecte. L'opinió es va recollir en una assemblea a la qual no van assistir tots els interessats i en què es va votar a mà alçada. “No era una votació vinculant, era un sondeig i prou”, sostenen des de l'associació de veïns, en opinió de la qual no es pot dir que el consistori hagi aparcat el projecte perquè senzillament “encara ha de començar, està tot obert”.

Marge de rebaixa

L'Ajuntament s'ha fet càrrec del cost de la redacció del projecte –disposa d'una ajuda de la Generalitat– així com de la gestió (a càrrec de tècnics municipals), però l'obra en si aniria a compte dels amos de les finques. A la majoria els tocaria aportar entre 20.000 i 40.000 euros, tot i que les quantitats oscil·len entre els 11.000 euros de qui ha de pagar
menys, als 50.000 euros, l'aportació màxima.

Segons l'associació, per a força afectats són unes quantitats massa elevades. Els representants dels veïns sostenen, però, que el projecte es pot encara revisar a la baixa i abaratir-lo. “No demanem que sigui una urbanització de luxe”, ha manifestat un portaveu de l'entitat.

LA FRASE

No ho tirarem endavant si no hi estan d'acord una àmplia majoria de propietaris
Francesc Castañer
ALCALDE DE PORQUERES

LA XIFRA

124
finques
formen la urbanització Puig Surís, un cop establerta la reparcel·lació


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona