Urbanisme

Monistrol rep el pla per reformar l'Ajuntament

El projecte puja a 339.00 euros; l'actual alcalde (CUP) diu que hi ha altres urgències

La reforma integral de l'edifici de l'Ajuntament de Monistrol de Calders costaria 339.000 euros. Així ho preveu el projecte que ha entregat la Diputació de Barcelona, que planteja la remodelació i l'ampliació de l'actual immoble per tal d'eliminar les barreres arquitectòniques.

L'objectiu “és aconseguir un edifici accessible, a peu pla, més sostenible i més funcional, tant per a la ciutadania com per al personal que hi treballa”, explica la Diputació.

El projecte aprofita el trasllat del consultori mèdic, fins ara ubicat a la planta baixa, que es reformarà completament per ubicar-hi l'oficina d'atenció a la ciutadania, un despatx polivalent, la sala de plens i l'arxiu. L'actuació inclou la instal·lació d'un ascensor i la redistribució interior de les plantes.

L'alcalde de Monistrol, Ramon Vancells (CUP), va explicar que la redacció del projecte es va encarregar al mandat anterior de CiU: “Quan vam entrar (ara fa un any) la redacció ja estava en marxa i amb la subvenció atorgada; qüestionem la solució de l'anterior equip de govern de rehabilitar una casa antiga que té poca llum” perquè “adaptar-la a les especificitats que ha de tenir un edifici públic té un cost molt elevat; hauria estat menys costós fer un edifici nou de planta baixa accessible i lluminós en uns terrenys municipals”.

Vancells afegeix que “la CUP no hauria optat per aquesta solució de rehabilitar la casa actual, però s'han gastat ja uns diners públics en la redacció i mirarem d'aprofitar-ho i de consensuar-ho amb la resta de grups”, ja que governen en minoria. Per aquest motiu, explica, van optar “per participar en la redacció intentant abaratir costos i partir el projecte en diverses fases”. L'alcalde, però, avisa que per la CUP “hi ha intervencions molt més necessàries que arreglar el castell, com ara l'obsoleta xarxa de clavegueram”.

El projecte tindrà cinc fases. Vancells afirma que, com a molt, es podrà iniciar la primera, que “resoldria ja bona part de l'accessibilitat a l'edifici”. Tot
i això, recorda que “dependrà dels diners que puguin arribar de les meses de concertació de la Diputació i de la negociació amb els altres grups”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona