Urbanisme

sanitat

infraestructures

Fan prospeccions al solar de la futura Clínica Girona

S'està fent un estudi geològic de les vibracions a la zona on s'ha d'aixecar el nou edifici, que tindrà una alçària de sis plantes

La direcció del centre espera que les obres comencin a finals d'any

Els treballs previs a la construcció de la nova Clínica Girona, al sector sud de la ciutat, ja han començat. Aquests dies s'estan duent a terme les prospeccions del subsòl al solar on s'emplaçarà el centre sanitari, a tocar del carrer Barcelona, per tenir un estudi geològic de les vibracions, previ a les obres.

Aquests treballs es realitzen mentre continuen els tràmits burocràtics que han de concloure amb el començament de les obres del futur centre sanitari, que deixarà la seva ubicació actual, al carrer de Joan Maragall, per traslladar-se al nou sector. Segons fonts de la clínica consultades per Televisió de Girona, ja s'ha entregat al consistori la documentació del projecte bàsic del nou edifici. Les pròximes setmanes està previst que hi hagi reunions per començar a redactar el projecte executiu. La voluntat és que els treballs de construcció comencin a finals d'aquest any, si tota la tramitació documental ja està enllestida. Les obres podrien durar una mica més de dos anys, de manera que el trasllat es podria fer al llarg del 2019.

La nova clínica tindrà sis plantes d'alçària i una de subterrània, i un total de 26.000 metres quadrats. Duplicarà, així, les instal·lacions de l'actual centre, que ha quedat petit i sense marge de creixement. La previsió és que el projecte costi a l'empresa al voltant de cinquanta milions d'euros.

Operació transversal

El trasllat de la clínica Girona tindrà un impacte molt més enllà de l'activitat assistencial de la mateixa institució, i permet al consistori gironí resoldre urbanísticament un sector molt degradat.

La construcció de la nova clínica s'ha convertit, des que va transcendir l'acord entre el centre sanitari i el consistori (vegeu El Punt Avui de l'1 de juny del 2014), en la principal esperança de recuperació del sector, el de les naus industrials que hi ha abandonades des de la gasolinera fins gairebé a l'Hipercor, al carrer Barcelona. De fet, s'espera que l'efecte de la nova clínica suposi un benefici molt més enllà del centre en si, i que repercuteixi en canvis urbanístics al seu entorn.

Les negociacions entre el govern de la ciutat i la direcció de la clínica es van portar amb molta discreció, perquè es tractava, segons va admetre el regidor d'Urbanisme d'aleshores, Carles Ribas, d'una operació “molt complexa.” Va fer falta garantir l'edificabilitat que els propietaris dels terrenys tenien al sector que ocuparà la clínica per a la part que no ocuparà. L'emplaçament pertanyia a cinc bancs diferents i va caldre parlar amb ells per assolir l'objectiu. Va demanar-se també la requalificació per a usos comercials de l'edifici actual de la clínica. Per fer-ho possible, la llei marca compensacions que es concretaven en dues cessions per part de la clínica d'espais per a d'altres usos. Abans de decidir instal·lar-se en aquest sector, es preveia construir la nova Clínica Girona a Fornells.

LA XIFRA

26.000
metres quadrats
serà la superfície del nou centre sanitari; es duplicarà així l'espai de les instal·lacions actuals.

LES DATES

30.9.2015
va aprovar
la comissió d'Urbanisme de Girona la modificació del pla general que permetrà fer la clínica nova.
2019
es farà el trasllat de la seu actual de la clínica a les noves instal·lacions, si ho permet l'evolució de les obres.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona