Urbanisme

Urbanisme veu fora de la llei l'ampliació d'un negoci d'Anglès

La comissió territorial sosté que Impremta Pagès és “en sòl no urbanitzable”

Tomba el pla especial del consistori

La voluntat d'uns amos d'Anglès d'ampliar el seu negoci topa, de moment, amb la legalitat. Impremta Anglès vol créixer i ampliar el nombre de treballadors, però no ho pot fer en l'actual marc, ja que té les instal·lacions en “sòl no urbanitzable”, segons ha dictaminat la comissió territorial d'Urbanisme.

Els propietaris d'Impremta Pagès treballen per començar una nova línia d'embalatge i incorporar entre vuit i quinze empleats. L'Ajuntament d'Anglès ha intentat que l'expansió de l'empresa pogués ser recollida en el pla especial de Ca n'Aulet, però Urbanisme considera que “no es pot demostrar la legalitat urbanística de la implantació d'aquesta activitat”, i “per tant, es desestima la possibilitat d'ampliació [en sòl no urbanitzable]”. A Anglès –sosté Urbanisme– no es poden aplicar les excepcions que, abans de la llei d'urbanisme del 2002, permetien ampliar instal·lacions en indústries implantades en sòl no urbanitzable.

El nou pla general

Urbanisme assenyala que l'empresa vol “regularitzar” les progressives ampliacions de l'empresa i arribar a “un sostre total de 5.217,55 m²”. El dictamen insta l'Ajuntament a modificar el pla d'ordenació urbanística municipal (POUM) i qualificar els terrenys de sòl urbà, amb les cessions que hauria de fer l'empresa i la urbanització del sector.

LA XIFRA

8
empleats
és el nombre mínim que preveu incorporar Impremta Pagès, segons la comissió d'Urbanisme.

“Cobert-magatzem” des del 1979

La resolució de la comissió d'Urbanisme de Girona del
22 de juny és contundent a l'hora de valorar el progressiu creixement de la societat anglesenca. Segons la comissió, l'empresa manté una activitat “industrial en sòl no urbanitzable que té el seu origen en una llicència concedida el 1979 per a la construcció d'un cobert-magatzem de 550 metres². Aquesta edificació ha anat creixent amb successives ampliacions sense que en la seva tramitació intervingués la comissió territorial d'Urbanisme”.

Segons es pot llegir en el seu web, fa més de seixanta anys que Impremta Pagès, que disposa de cinc naus al carrer Can Planes, s/n, es dedica al món de les arts gràfiques. Té una plantilla de 45 professionals i ofereix serveis, entre molts d'altres, de catàlegs, talonaris de loteria, bitllets, mapes i participacions de casament.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona