Urbanisme

Municipal

Mataró reserva la zona de davant de l'hospital per fer-hi una futura ampliació

L'Ajuntament presenta una proposta urbanística per ordenar una part del sector dels Turons

Obrirà un procés participatiu per enriquir el projecte

Mataró vol posar ordre en un altre dels límits de la ciutat, la zona dels Turons, i blindar l'espai que hi ha davant mateix de l'hospital de Mataró, a la carretera de Cirera, per a una futura ampliació del centre. La regidora d'Urbanisme, Núria Calpe (CiU), recorda que aquest sector, de més de 178.000 m² i que està delimitat pel camp d'hoquei i les antigues pistes de conduir, a la part de dalt, i per l'autopista C-32, a la part de baix, es va començar a dissenyar alguns anys després que el CatSalut demanés una reserva de sòl d'uns 15.000 m² per a l'hospital.

La proposta que ha sorgit d'aquella petició no preveu fer-hi habitatges, sinó una gran zona d'equipaments, sobretot esportius però també vinculats a la salut, tant públics com privats. A més, la zona hauria d'encabir una nova gossera municipal i la deixalleria del carrer Galícia i no es descarta que també s'hi pugui instal·lar un hotel, ja que els usos ho permetrien. “El que volem és recuperar per a l'ús ciutadà aquest indret que avui és marginal i que es troba damunt d'un antic abocador de residus”, assenyala Calpe, que reconeix que abans d'iniciar la construcció dels edificis és imprescindible descontaminar el subsòl d'aquest antic torrent, que també mantindria una gran extensió de zona verda i d'espais lliures.

Per tal d'intentar consensuar el futur d'aquest sector estratègic no només per a la ciutat sinó també per a bona part de la comarca, l'Ajuntament ha decidit obrir un procés participatiu per donar veu a les entitats i associacions del barri i enriquir el projecte urbanístic amb noves aportacions ciutadanes. Una demanda, d'altra banda, que s'ha hagut de recollir per la insistència dels grups de l'oposició, que ja van impedir que la proposta del govern municipal en minoria prosperés fa dos mesos i es va haver de retirar de l'ordre del dia del ple perquè no disposava dels suports necessaris.

LA XIFRA

178.000
ocupa aquest sector de creixement de la ciutat situat davant mateix de l'actual hospital de Mataró.

LA FRASE

Volem crear una nova façana de ciutat amb serveis terciaris i relacionats amb d'altres que ja hi ha al sector
Núria Calpe
regidora d'urbanisme

L'oposició, dividida

Tots els grups de l'oposició van celebrar que es posi
en marxa aquest procés participatiu però tant ICV com
VoleMataró van lamentar que el Departament de Salut de la Generalitat no hagi concretat cap projecte en ferm i temen que l'espai s'ompli d'equipaments sanitaris de titularitat privada. Si la CUP creu que la totalitat del sòl hauria de ser pública, tant el PP com Ciutadans aposten perquè aquesta zona dels Turons es pugui desenvolupar totalment i que això afavoreixi la creació de riquesa a la ciutat. ERC, de la seva banda, creu que la proposta municipal és “realista” i va defensar la necessitat d'endreçar un sector clau per al futur de Mataró i de la comarca.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona