Urbanisme

Territori

El govern català comença l'esbós urbanístic d'“una àrea metropolitana de Girona”

La Comissió de Política Territorial i d'Urbanisme de Catalunya va encarregar ahir –com va anunciar divendres el director general d'Ordenació del Territori i Urbanisme, Agustí Serra– el començament de la modificació del pla director urbanístic del sistema urbà de Girona (PDUSUG). L'àmbit vigent d'aquest pla, aprovat el 2010, inclou 14 municipis distribuïts en una aglomeració central i una corona discontínua. Ara, però, el nou plantejament sosté la necessitat de delimitar un àmbit funcional central que correspondria al contínuum urbà format pels municipis de Girona, Salt, Sarrià de Ter, Vilablareix, i Fornells de la Selva, per poder establir accions de caràcter intermunicipal.

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, que va presidir la comissió, va destacar que el pla “esbossa el que podria ser en matèria urbanística una àrea metropolitana de Girona per fer harmonització i gestió dels equipaments comercials, estratègies de desenvolupament industrial i d'activitat econòmica i de serveis públics”. “La intensitat la decidirà el territori; nosaltres oferim l'instrument”, hi va afegir el conseller, que va emmarcar el pla com una eina per avançar en algunes de les previsions de la futura llei de territori, que determina una planificació urbanística de caràcter supramunicipal amb aquests mecanismes de governança afegits.

Rull va defensar que els plans urbanístics que el govern està impulsant per promoure l'activitat econòmica o resoldre i aprofitar situacions concretes només els entenen amb “el consens amb el territori”. És per això que es remarca que durant el procés de redacció el govern tindrà en compte la participació dels ajuntaments implicats.

El govern també destaca que en aquesta modificació caldrà revisar i, si s'escau, reconsiderar les previsions i determinacions del pla director vigent, per adequar-les a l'actual context econòmic i social.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona