Urbanisme

Municipal

Comencen les obres a la plaça Llibertat de Salt

Avui es posa en marxa la remodelació per rebaixar el nivell de la plaça i igualar-lo amb el dels carrers que l'envolten

L'escultura de Molins es mantindrà

Les obres de la plaça Llibertat, a Salt, comencen avui, amb l'objectiu de rebaixar el nivell del paviment i unificar-lo amb el dels carrers que l'envolten. Així, es pretén convertir la plaça en un lloc de pas còmode per als veïns i un espai obert i lliure per a celebracions d'actes al carrer. Amb la reforma, que tindrà un cost de 337.705 euros, també es preveu mantenir l'obra de l'escultor saltenc Lluís Molins, tot i que canviarà d'emplaçament.

L'Ajuntament considera que el desnivell entre la plaça i el seu entorn ha acabat aïllant-la, ja que els vianants opten per les voreres perimetrals per anar del carrer Major al carrer Àngel Guimerà. A més, l'altura del paviment i els elements vegetals converteixen l'indret en poc visible i generen problemes de seguretat. Així doncs, s'igualarà l'altura de la plaça amb la del seu entorn i també es farà una ampliació en direcció a Francesc Macià. La finalitat és convertir-la en un espai de trobada per als veïns, on es puguin celebrar activitats. També s'aprofitarà la remodelació per renovar el mobiliari urbà i crear dos espais diferenciats: la zona més propera a Àngel Guimerà serà oberta i apta per fer-hi actes al carrer i l'espai més proper a Les Bernardes tindrà més vegetació i estarà pensat per al descans.

Un projecte molt criticat per CiU

CiU va presentar una moció al ple del juny –que es va rebutjar– per demanar l'aturada d'aquestes obres i que s'engegués un procés de consulta als veïns. Segons al·lega el grup, en els últims anys ja s'han fet reformes que han millorat la zona i hi han afavorit la visibilitat. A més, les càmeres de vigilància instal·lades milloren la seguretat. CiU, en canvi, proposava millorar la plaça amb un canvi d'arbrat i la substitució del parc infantil, sense recórrer a l'enderroc. També volia ampliar les places d'aparcament i que els diners restants es destinessin a la reurbanització del carrer Àngel Guimerà i al passeig Marquès de Camps.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona