Urbanisme

Municipal

Rubí incorporarà vuit carrers a l'illa de vianants

El PSC i ERC acorden dividir el projecte en dues fases fins al 2019 amb l'objectiu d'unir alguns dels equipaments amb el centre i unificar l'estètica dels vials

L'illa de vianants que es va posar en marxa l'any 2008 a Rubí creixerà aquest mandat incorporant vuit carrers més amb l'objectiu de facilitar els desplaçaments a peu i treure el trànsit rodat dels vials que connecten el centre històric amb els principals equipaments d'altres zones. El PSC i ERC van arribar a un acord fa alguns dies per reprendre aquest projecte que havien desenvolupat quan ja havien governat conjuntament al municipi vallesà per desenvolupar-lo el que queda de mandat en dues fases.

En la primera d'aquestes s'actuarà per incrementar aquesta illa de vianants en l'àmbit comprès entre l'edifici consistorial, el mercat municipal i l'edifici de Rubí Desenvolupament per potenciar-ne la utilització social, en unes actuacions que suposaran una inversió d'1,1 milions i que implicaran una nova urbanització, entre d'altres, dels carrers Maximí Fornés, des del carrer Cadmo fins a la plaça d'Anselm Clavé, i Magí Raméntol; l'adequació de la plaça Onze de Setembre; la millora i remodelació del carrer Méndez Núñez, i l'ampliació de voreres del carrer Unió. Aquesta primera fase de l'obra s'ha d'executar en el període del 2016 al 2017.

En una segona fase a desenvolupar fins al 2019 es faran els treballs d'homogeneïtzar urbanísticament i estètica els vials que ja estan inclosos dins de l'illa de vianants des que es va posar en funcionament el 2008 i que inclouen la unificació del paviment, el mobiliari urbà i l'enllumenat, amb actuacions perquè les voreres estiguin al mateix nivell que la calçada. Per a l'alcaldessa, Ana Maria Martínez (PSC), el projecte és una “aposta ambiciosa” que ajudarà a posar Rubí a l'altura d'altres municipis de l'entorn. La republicana Arés Tubau va destacar que el centre és “la perla d'una gran ciutat” on l'espai públic ha de facilitar la cohesió social, ser “digne i de qualitat”. L'Ajuntament calcula que passen per l'eix de vianants entre 10.000 i 12.000 persones al dia i el tall total del trànsit es va fer el 2014, dos anys després de treure-hi els busos. Al febrer es va incorporar a l'illa els carrers Maximí Fornés i Doctor Turró els caps de setmana.

LA XIFRA

12.000
persones
calcula l'Ajuntament de Rubí que passen diàriament pels carrers de l'illa de vianants.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona