Urbanisme

Municipal

Tram final de les obres de reurbanització de la plaça del Gra de Girona

Els treballs es van iniciar a final de juliol, però han estat aturats durant dies per unes línies elèctriques

Els veïns en van demanar la reforma per dignificar-la

Les obres de remodelació de la plaça del Gra de Girona s'han reprès després que hagin estat unes setmanes aturades, i està previst que s'acabin en un termini màxim de quinze dies. L'actuació suposarà una recuperació de l'ús de la plaça, situada a la cantonada del carrer de Sant Francesc amb el carrer de Fontanilles, per als ciutadans. La configuració que ha tingut fins ara n'impedia l'ús, ja que estava formada per un gran parterre que ocupava la pràctica totalitat de l'espai.

La darrera setmana de juliol van començar els treballs per arrancar el parterre i la font d'obra que hi havia en un dels extrems de la plaça. Al cap de pocs dies, però, ja amb la plaça empantanegada, les obres van quedar aturades. Segons va explicar ahir el regidor d'Urbanisme de Girona, Joan Alcalà, per unes línies elèctriques que Endesa havia de treure. Un cop enretirades, s'han reprès de nou els treballs, ara sí, de reurbanització.

Tot fa preveure, hi afegeix el regidor, que l'obra s'acabarà dins els terminis previstos. Ahir, de fet, els operaris ja estaven col·locant el paviment nou.

Un espai diferenciat

S'han mantingut els arbres que hi havia a l'entorn de l'antic parterre i s'han fet uns escocells més gran i moderns. Tot i que la plaça nova quedarà integrada al mateix nivell de les voreres que l'envolten, el paviment serà diferent per separar, almenys visualment, l'espai. En concret, estarà configurada per lloses de formigó prefabricades amb les juntes longitudinals separades. Aquesta separació s'omplirà amb terra vegetal i s'hi plantarà gespa. El conjunt ha de donar un aspecte més net, natural i amable a la plaça, recuperada així per a l'ús veïnal.

Pressupost del 2015

El projecte era la inversió econòmicament més costosa aprovada pels veïns del Mercadal als pressupostos participats del 2015. El pressupost previst pels informes tècnics per a aquesta inversió, a compte dels diners a disposició del barri, era de 19.500 euros. Aquesta és l'última actuació prevista dels pressupostos participats del Mercadal del 2015, que ascendien a 42.606 euros.

Per al 2016 hi ha quatre inversions més previstes per un total de 36.248 euros: fer un pla de dinamització per al barri, aplicar un pla de suport a l'associació Mercadal, posar una pilona en el pas de vianants entre la plaça Constitució i la plaça Santa Susanna i posar cartells informatius als dos extrems del pont de Sant Agustí. Aquest darrer està finalitzat, mentre que els altres tres projectes estan en redacció.

5
actuacions
hi havia per al Mercadal en els pressupostos participats del 2015. La de la plaça del Gra és la que falta.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona