Urbanisme

municipal

urbanisme

Arenys de Munt penja un vídeo que mostra com queda la riera sense pont

L'alcalde defensa que es vol donar als veïns la màxima informació sobre el projecte aprovat

Adaptar l'estructura a la normativa costaria 100.000 euros

El web de l'Ajuntament d'Arenys de Munt mostra des de dimarts passat una simulació virtual de com quedarà el tram de la riera pendent d'urbanitzar, la zona de Riera i Penya, on ja no figura el controvertit pont metàl·lic que ha generat tant defensors com detractors del seu manteniment en les darreres setmanes. El vídeo, de dos minuts de durada, recrea des de diferents àmbits l'actuació inclosa en el projecte aprovat i que preveu tant la urbanització com la distribució de les places d'aparcament i l'accés dels vehicles des de la carretera C-61. Les imatges van acompanyades d'un text explicatiu que argumenta la decisió del govern d'ERC, el PSC i la CUP –tot i que aquesta formació es va abstenir en la votació del projecte– de no mantenir l'estructura que ara utilitzen els vianants per travessar la riera sobretot quan plou. L'alcalde, Joan Rabasseda (ERC), defensa el vídeo dient que “és un element clarificador per saber com quedarà el tram de la rambla Riera i Penya i per esvair els dubtes existents”. Rabasseda fa referència a l'intens debat generat al municipi a partir d'una enquesta feta pels botiguers en què el 80% dels enquestats defensaven que no es tragués el pont. Segons es recull en el text, un cop urbanitzada la riera l'estructura no compleix la normativa vigent d'accessibilitat i de seguretat, i recorda que el pont “va ser reconstruït el 2007 i no té cap valor arquitectònic”. “Cal recordar que amb el projecte fet, el gàlib de 3,2 metres que li quedaria al pont faria impossible que hi passés un camió de bombers”, destaca l'alcalde, que hi afegeix que l'adaptació a la normativa demana la construcció de rampes o bé habilitar un ascensor per a persones amb mobilitat reduïda.

Segons la informació facilitada per l'Ajuntament, l'estructura també incompleix la regulació de les alçàries dels graons, la distància entre els barrots, i té els replans massa estrets. “La ciutadania té dret a disposar de la màxima informació sobre un projecte que no s'ha aprovat perquè sí, sinó que és fruit d'un treball rigorós”, assenyala. Segons Rabasseda, en cas de voler mantenir el pont, fer-hi les adaptacions corresponents representaria una inversió addicional d'uns 100.000 euros.

LA FRASE

És un element clarificador per saber com quedarà el tram i per esvair els dubtes existents
Joan Rabasseda (ERC)
ALCALDE D'ARENYS DE MUNT

L'estudi preconsulta, en procés

L'estudi sociològic encarregat a una empresa perquè reculli les inquietuds dels arenyencs és el pas previ a plantejar les qüestions que hauran de respondre els ciutadans en la consulta vinculant prevista per abans de final d'any. L'alcalde va explicar que es treballa amb la voluntat d'enllestir l'estudi a finals de setembre i va recordar que en la consulta no només es plantejaran aquells aspectes de la futura urbanització de la riera més controvertits com són el pont, els escocells o l'aparcament, tal com es va acordar en el ple. “Parlem de preguntar als veïns sobre àmbits molt diversos que ens serveixin a tots per dibuixar el model de poble que volem”, va assenyalar. La decisió de tirar endavant una consulta es va prendre en un ple promogut per l'oposició i on tots els grups municipals van destacar la voluntat de consens per arribar al màxim d'acords en el projecte d'urbanització del tram de la riera.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona