Urbanisme

municipal

equipaments

La Paeria reprèn les obres del Museu del Clima, a Gardeny

La Paeria torna a retocar el projecte per facilitar-ne l'obertura de mínims com a parc urbà i per visitar el llegat de Joan Oró

L'equipament quedarà lluny del projecte inicial, que estava aturat des de l'any 2010

Els operaris treballant al Museu del Clima de Gardeny és una imatge poc freqüent als últims anys a causa de les aturades i dificultats que aquest projecte acumula. Ara, però, sembla que un cop refetes les adjudicacions de les obres ja es poden executar una sèrie de millores a unes instal·lacions gairebé aturades des del 2010.

Paral·lelament a aquestes actuacions, el projecte torna a estar en tràmit d'aprovació després d'una altra modificació per tal que les portes de la instal·lació es puguin obrir al més aviat possible. Es tracta, segons consta al projecte, d'habilitar un espai tancat per preservar el llegat del bioquímic lleidatà Joan Oró, fins ara guardat en caixes al Parc Científic de Gardeny, i que es pugui visitar. També hi haurà una petita oficina i uns lavabos per als visitants, la resta de l'equipament serà obert i l'espai i les estructures que queden es convertiran en un parc urbà.

L'objectiu és aprofitar les estructures i reutilitzar-les, tot i que el resultat final quedarà molt lluny del projecte inicial, de l'arquitecte Toni Gironès.

La Paeria ha posat pocs requisits per a aquesta adequació de mínims que permetran que, a més dels dos petits espais tancats, l'equipament es concentri en la gran pèrgola central de gairebé mil metres quadrats i que, amb els anys, es cobrirà de vegetació natural i permetrà crear un microclima i veure els efectes del canvi climàtic. L'estructura d'aquesta pèrgola ja està enllestida.

El museu tindrà una extensió global de 30.000 metres quadrats, la meitat dels quals, amb un mirador elevat de 360 graus, tres basses de fauna i flora, i un sorral de sauló que tindrà ametllers i fruiters de Lleida.

Prop de set anys d'obres i cinc de retard

El Museu del Clima de Lleida havia d'estar acabat el 2011, després d'aprovar el projecte de Toni Gironès el 2008 i començar-ne les obres un any després. El pressupost era de gairebé cinc milions, a executar en dues fases. La primera fase va començar per 1,3 milions i el 2010 es va esgotar el finançament i les obres es van aturar.

La Paeria va intentar esgarrapar recursos per reprendre el projecte, tot i que fos retallant-ne molt la inversió. El 2011 es va refer el projecte, però fins a l'abril del 2014 no es va replantejar tot per aprofitar les estructures que ja s'hi havien fet amb una inversió de 242.000 euros. Al final la idea era obrir-lo abans de les eleccions municipals del 2015 i, després, a l'abril del 2016, segons la Paeria. De fet, aquest estiu ja s'hi havien de celebrar activitats culturals. Finalment, però, l'obertura serà a final d'any.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona