Infraestructures

Es demanen a Madrid 60 milions per al tren Gandia-Oliva-Dénia

Compromís per la Safor-Valldigna presenta, a través de Joan Baldoví una esmena perquè s'incloga als PGE de 2014 una partida per escometre la infraestructura ferroviària

El diputat de Compromís al Congrés, Joan Baldoví, ha registrat aquesta setmana una esmena perquè als Pressupostos Generals de l'Estat per a 2014 s'augmente la partida prevista (al voltant de 400.000 euros) fins els 60 milions d'euros i així garantir el compliment del Pla de Rodalia de València del Ministeri de Foment. Aquest pla contemplava la construcció de la línia Gandia-Oliva-Dénia, amb un cost total de 370 milions.

La portaveu de Compromís a la Safor-Valldigna, Pepa Izquierdo ha recordat la importància “vital de la línia ferroviària per al desenvolupament social i econòmic de les comarques de la Safor-Valldigna i la Marina Alta. Una promesa incomplida sistemàticament des dels anys 90, des del primer govern d'Eduardo Zaplana”.

Per a Izquierdo, després de molts anys d'oblit de PSOE i PP, que s'han alternat a les diferents administracions, amb totes les combinacions possibles, només s'han enrecordat del tren en períodes electotals. Per contra, Compromís ha lamentat la desorbitada quantitat de diners que s'ha invertit en projectes infrautilitzats, com ara l'AVE o inservibles, com l'aeroport de Castelló, mentre es margina el tren per la costa. “Si hi ha dues comarques, un territori necessitat d'infrastructures, eixe és el nostre i, per tant, projectes com el del tren Gandia-Oliva-Dénia sempre seran prioritaris per a Compromís”.

D'altra banda, Compromís també ha presentat més esmenes, per valor de més de 153 milions d'euros que afecten a la comarca.

Altres deficiències

C.M.

Per tal de cobrir altres deficiències, s'han fet també les següents demandes:

- 3.336.000 € per a la construcció de l'Accés Sud al Port de Gandia.

- 30 milions d'euros per a la necessària construcció de l'EDAR de la Safor i “donar servei a les necessitats de tractament d'aigües de la nostra comarca”.

- 50 milions d'€ per a l'adquisició de la platja de l'Ahuir i la seua protecció integral.

- 30 milions d'€ per al rescat de l'AP7 al seu pas per la Safor.

- 3 milions d´€ per al projecte de restauració i adequació de l'Enginy de Sucre d'Oliva.

- 30 milions d'€ per a l'adecuació i millora del drenatge de la conca del riu Vaca (Benifairó, Simat, Tavernes i Xeraco).

- 200.000 € per al control de la regressió de la costa a la Safor.

- 6 milions d'€ per millorar la N-332 entre Xeresa i Favara

- 500.000 € per a la construcció d'un nou pas a nivell a Xeresa.

- 300.000 € per construir una redona d'enllaç entre l'AP-7 i l'A-38 al pas per Xeresa.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia