Medi ambient

Xúquer viu i Escola Valenciana organitzen una abraçada al riu

L'activitat està prevista per al dissabte 30 de novembre el punt de partida serà el pont de Ferro d'Alzira

Xúquer Viu ha organitzat, en col·laboració amb Escola Valenciana, per al proper dissabte 30 de setembre una abraçada al Xúquer al seu pas per Alzira.

Els participants es concentraran a les 12 del matí al Pont de Ferro d'Alzira i des d'eixe punt organitzaran una cadena humana, que com primer objectiu vol unir els dos ponts d'Alzira.

L'esborrany del nou Pla de Conca del Xúquer, en exposició pública fins el 7 de febrer, i les últimes notícies preocupants sobre la possibilitat de fer transvasaments amb acord entre posseïdors d'assignacions d'aigua i al marge de les confederacions i de les comunitats autònomes justifiquen sobradament aquest acte.

El Pla del Xúquer dista molt de complir la Directiva Marc de l'Aigua, consolida la sobreexplotació de l'aqüífer de la Manxa Oriental, obri la porta a un nou transvasament des de Cortes o des d'Antella, no garanteix uns cabals ecològics adequats per al Xúquer o per a l'Albufera i discrimina els abastiments de la Ribera als que se'ls nega una concessió pròpia.

Cal tindre en compte que la sobreexplotació al Xúquer no ha cessat, de manera que el riu ha perdut el 60% del seu cabal en les últimes dècades, passant dels 1.650 hm3 que portava al 1978 als 950 hm3 de l'any passat.

Per si fora poc, les esmenes introduïdes a última hora pel PP en el Senat en la Llei d'Avaluació Ambiental donen llum verda a la compravenda d'aigua entre usuaris privats al marge de la planificació hidrològica, el que suposa noves amenaces per al Xúquer i la possibilitat d'efectuar transvasaments al marge dels Plans de Conca, de les Confederacions o de les Comunitats Autònomes.

Per això Xúquer Viu està redoblant els esforços en defensa del Xúquer, tenint en compte que el Pla es troba sotmès a informació pública fins el proper 7 de febrer. En aquest sentit el proper 14 de desembre tindrà lloc una jornada sobre el Pla de Conca, organitzada per Xúquer Viu, amb participació de totes les parts interessades a la ciutat de Sueca.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona