Serveis

Jornada per una gestió pública de l'aigua a Lleida

Lleida se suma al multireferèndum del 25 de maig, en què consultarà els veïns si volen una gestió pública del servei d'aigua. Per explicar les raons d'aquesta proposta, l'Assemblea en Defensa dels Serveis Públics i la plataforma Aigua és Vida han organitzat per avui una jornada de debat amb el lema S'escriu aigua, es llegeix democràcia. En la jornada hi haurà representants de col·lectius de diverses ciutats d'arreu de l'Estat, com ara Alcázar de San Juan (Ciudad Real), El Puerto de Santa María (Cadis), Vilanova i la Geltrú (Garraf), del Canal de Isabel II (Madrid), Alfés (Segrià) i Arenys de Munt (Maresme), que explicaran les seves experiències en aquests processos de gestió pública en relació amb l'externalització del servei. També es pretén explicar la viabilitat de remunicipalitzar l'aigua quan el servei està en mans d'empreses privades.

La iniciativa sorgeix d'aquests col·lectius, que entenen que el servei privat que es fa a Lleida, i que ara s'ha ampliat deu anys més, encareix el cost de l'aigua i, a la vegada, no aporta més qualitat al servei. L'Ajuntament, però, defensa l'eficiència de la gestió privada del servei municipal, tal com va quedar palès en una audiència pública que es va fer al gener i de la qual han derivat aquesta jornada i la proposta de consulta pública, que es farà el dia 25.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia