La Fatarella es queixa pels llums de les obres del parc eòlic de Vilalba dels Arcs

L'alcaldessa de la Fatarella, Carme Pelejà (ERC), va exigir ahir una solució als problemes i molèsties que provoquen als veïns els focus de llum instal·lats a les obres del parc eòlic de Vilalba dels Arcs. «Contínuament, cada dos o tres segons, aquests potents llums blancs instal·lats als aerogeneradors fan pampallugues, fet que provoca molèsties als veïns més propers al parc, sobretot de nit, i una important contaminació lumínica», va dir Pelejà. «És com si cada pocs segons es disparés un flaix», va precisar.

Pelejà ja ha adreçat dues cartes (amb dates del 14 i 24 d'agost) a l'empresa NEO Energia-EDP Renovables, que és la propietària del parc de Vilalba, del parc que s'està construint a Corbera d'Ebre, i també del que s'ha de fer a la Fatarella. A les cartes, l'alcaldessa reclama que els focus deixen de funcionar mentre es troba una solució, ja siga canviar els llums, reduir-ne la intensitat o bé modificar-ne l'emplaçament. Per Pelejà, la presència dels aerogeneradors hauria de ser compatible amb la qualitat de vida dels veïns, «com passa en altres llocs on hi ha parcs eòlics». L'alcaldessa, que es va manifestar «decebuda» per l'actitud i el silenci de l'empresa, va advertir que, quan entrin en funcionament els tres parcs, «la Fatarella pot ser l'únic municipi de Catalunya on no es faci mai de nit». Pelejà també ha fet arribar les seues queixes a la Generalitat i a l'Ajuntament de Vilalba dels Arcs.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.