Urbanisme

Albons estrena l'anhelada vorera que arriba a la C-31

La voravia facilitarà el trànsit dels veïns a peu o en bicicleta fins a la parada dels busos

Fins ara, el recorregut era impracticable i no hi havia llum a la nit

Una vorera de 600 metres de llargada pot semblar un projecte poc mediàtic, però per a molts dels 739 veïns censats a Albons “és una gran obra, un camí obligatòriament necessari”, assenyala l'alcalde del municipi, Joan Hostenc (CiU). La voravia parteix del nucli i arriba fins a la C-31 en paral·lel a la carretera que dóna accés al poble (GIV-6321) i facilitarà el pas a peu o en bicicleta fins a la parada del bus, que està situada al vell traçat de la C-31 que discorre passada la nova variant.

L'obra, en què s'han invertit uns 100.000 euros, l'ha sufragat la Diputació amb un petit ajut de la Generalitat. El president de l'ens supramunicipal, Joan Giraut, va ser un dels assistents, ahir, a l'acte d'inauguració. Hostench celebra que a partir d'ara els residents a la dotzena de cases de l'altra banda de la C-31 podran arribar a peu al nucli antic, alhora que els “vianants que han d'anar a agafar el bus cap a l'hospital de Figueres, l'estació de Flaçà, la Bisbal o Girona faran el recorregut amb seguretat”.

La vorera s'ha pavimentat amb sauló compactat amb calç, per evitar que hi creixin herbes i donar-li més solidesa. La base és formigonada i s'hi han instal·lat punts de llum, una altra millora perquè feia dècades que no hi havia enllumenat. Durant uns dies tots els fanals funcionaran a la nit per provar la instal·lació, però per estalviar electricitat la previsió és que a partir de quarts d'onze de la nit només restin encesos punts de llum alterns.

LA XIFRA

100.000
euros
ha invertit la Diputació en les obres del nou vial paral·lel a la carretera, que permet el trànsit als vianants

Els terrenys ocupats pel vial, cedits de franc

Hostench va agrair la cessió gratuïta dels terrenys que ocupa la nova vorera, per part dels sis propietaris de les finques que hi ha a l'altra banda de la carretera. El fet de no haver de pagar les expropiacions ha permès abaratir notablement el cost de les obres.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia