Els llauradors dels Serrans i l'Alt Palància temen que hi haja óssos rentadors a les seus muntanyes

Des de l'any 2000 han estat recuperats d'aquestes serres uns 34 exemplars procedents de soltes indiscriminades de particulars que els tenien com a mascotes

Aquest carnívor nadiu d'Amèrica s'adopta com a mascota i els darrers nou anys han sigut atesos 34 exemplars als centres de recuperació de fauna de la Conselleria de Medi Ambient. Tot i que amb la informació recollida als diversos termes municipals que configuren les poblacions de les comarques dels Serrans i de l'Alt Palància no es pot dir que hi haja cap població assilvestrada en aquestes contrades, es tem que el nombre d'aquests óssos rentadors puga tindre incidència sobre l'economia i l'ecologia d'aquest territori.

Aquesta sospita es fonamenta en la quantitat d'exemplars que han estat vistos a la serralada de Conca, on hi ha constància que s'han establit en algun nucli reproductor. És per això que, davant l'alerta dels llauradors i ramaders dels Serrans i de l'Alt Palància, la Conselleria de Medi Ambient realitza actualment un exhaustiu seguiment de l'ós rentador des que el 200 apareguera el primer exemplar d'aquesta espècia exòtica per als valencians.

La major part de captures han tingut lloc en aquesta serralada i, de fet l'any passat, se sap que han estat recuperats de la natura uns onze exemplars en tot el territori valencià. Com que en la major part s'observa que es tracta d'animals escapolits i poc habituats a viure en llibertat, es fa un prec a la ciutadania valenciana perquè les persones que tinguen algun exemplar d'aquest animal i hagen decidit desfer-se'n per qualsevol raó, han de procurar fer-los arribar a un centre d'atenció d'animals salvatges.

Risc per a la fauna autòctona

Els óssos rentadors fan la competència a les raboses i els teixons. Tenen una gran capacitat per a depredar i representen un gran impacte sobre les aus nidificants. A més d'això, tot i amb l'alegria amb què s'adopta aquest animal, són portadors de malalties infeccioses com és el cas de la ràbia, el borm, el parvovirus felí i caní, l'adenovirus caní i la malatia d'Aujeszky. Actuen com a hostes d'alguns paràsits que provoquen malalties i fins i tot està acreditat que poden provocar infeccions intestinals als humans i que les seues defecacions poden causar encefalitis greu i fatal en una gran gamma d'aus i mamífers.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona