Serveis

Tortellà manté tancada la llar d'infants

Aquest any l'Ajuntament tampoc la podrà estrenar, per falta de recursos

Un any més, Tortellà no farà servir l'edifici de la llar d'infants municipal per a la funció per a la qual va ser construït. En els pressupostos del 2015, aprovats recentment, no s'hi destina cap partida perquè obrir el centre implicaria una despesa que el consistori no es pot permetre. L'equip de govern (independents vinculats al PSC) calcula que serien cap a 40.000 euros anuals, aproximadament el 8% del pressupost municipal. L'alcalde, Joaquim Pagès, explica que en el moment de projectar-la la Generalitat subvencionava el servei amb 1.800 euros anuals per criatura, una quantitat que a hores d'ara és menys de la meitat. “Pensem que hi ha prou demanda, però no volem endeutar-nos, en uns moments en què no hi ha diners a cap administració”, justifica l'alcalde, capficat per tenir sempre un Ajuntament sanejat des del punt de vista financer. De fet, ho està aconseguint: l'índex d'endeutament és del 7,5 % i, si no hi ha entrebancs, aquest any es rebaixarà a pràcticament zero. La construcció de la llar d'infants –un edifici d'un sol nivell, situat als afores del nucli– es va acabar la primavera del 2012. Va costar 424.000 euros, aportats pel pla d'obres i serveis, el Departament d'Ensenyament, la Diputació i el mateix Ajuntament. Mentre no es decideixen a posar-hi mainada, aprofiten les instal·lacions per a altres usos: cursets, tallers o per als preparatius de la cavalcada de Reis, com ha passat aquestes festes.

El nou pressupost de Tortellà puja a 626.000 euros, una xifra similar a la del 2014. El seu destí serà, fonamentalment, el manteniment dels serveis i equipaments municipals. Per a inversions es reserven 15.000 euros per canviar els tancaments de les finestres de l'escola.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona