Serveis

L'Ajuntament assumirà el servei de l'aigua a Vidreres si hi ha risc per a la salut

L'equip de govern fa un marcatge estricte a la gestió de Rec Madral i Riera de Cabanyes amb la nova ordenança per a quatre urbanitzacions i el polígon

L'Ajuntament de Vidreres assumirà el servei de l'aigua de quatre urbanitzacions (Aiguaviva Parc, La Goba, Terrafortuna i Puigventós) i el polígon industrial si les empreses prestadores, Rec Madral i Riera de Cabanyes, no en garanteixen la qualitat i si hi ha risc per a la salut.

Aquesta és una de les afirmacions incloses en la nova ordenança reguladora de la prestació del servei d'abastament d'aigua a les quatre urbanitzacions i al polígon, aprovada de manera inicial el 28 de juliol. L'ordenança, que està en exposició pública, és un primer pas cap a la municipalització de la gestió del recurs hídric. A la pràctica, significa un marcatge estricte a la gestió de les dues empreses.

L'Ajuntament de Vidreres podria executar “el tancament preventiu” del servei i “la intervenció dels mitjans materials i humans afectes a la referida prestació” si l'empresa prestadora no pren cap mesura en les 72 hores posteriors a l'existència de riscos per a la salut o quan hi hagi “indicis raonables”, es diu en l'article 6 del capítol primer.

Assessorat pel Consell Comarcal de la Selva, l'equip de govern, de CiU, vol tenir la seguretat jurídica que l'Ajuntament podrà garantir l'aigua. “Hem fet l'ordenança per garantir la qualitat i la quantitat de l'aigua”, assenyala el regidor de serveis i responsable municipal de l'aigua, Francesc Baltrons. El regidor recorda que l'estiu del 2014 un ban de l'alcalde, Jordi Camps, del 7 d'agost va intentar trobar una solució d'urgència a la falta de servei de l'aigua, però “va ser insuficient”.

L'aigua de Caldes

Segons l'ordenança, les empreses ofereixen des de fa dècades un servei “sense que hi hagi cap relació contractual”. Baltrons explica que Rec Madral i Riera de Cabanyes no tenen capacitat de subministrar l'aigua que cal al municipi. Per això, des de fa mesos, Vidreres injecta entre 600 i 1.000 metres cúbics d'aigua a les dues societats i que ha comprat al municipi de Caldes.

Atès que l'abastament de l'aigua potable és un servei mínim dels municipis, l'Ajuntament pot fer una intervenció administrativa (l'ordenança), que exigeix que els pous estiguin legalitzats, hi hagi comptadors i hi hagi proves analítiques, entre d'altres, de nivell de fluor.

LA FRASE

Un ban de l'alcalde és insuficient. Amb l'ordenança, volem garantir la qualitat i la quantitat de l'aigua
Francesc Baltrons
regidor de vidreres (CiU)

La xarxa es connectarà al Pasteral

En l'últim ple municipal, l'equip de govern va aprovar el projecte per connectar la xarxa d'aigua potable amb la canonada del pantà del Pasteral i que depèn del Consorci de la Costa Brava (CCB). El projecte sortirà a licitació per uns 480.000 euros. El regidor de serveis de Vidreres, Francesc Baltrons, confia que les obres puguin començar a l'octubre i estiguin enllestides el gener del 2016. A l'abril, l'Ajuntament va decidir invertir uns 220.00 euros per comprar uns terrenys de Llagostera, on es construiran unes arquetes de connexió.

L'obra permetrà dur una canonada des de la xarxa actual fins a la connexió del CCB gràcies a la construcció d'aquestes arquetes. Les dues xarxes estan separades per només deu metres. Amb el CCB, l'Ajuntament de Vidreres ha pactat que rebrà una dotació de 3.332 metres cúbics al dia, dels quals el municipi en necessita un miler. Quan es faci l'esmentada connexió, Vidreres deixarà de comprar aigua a Caldes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona