Urbanisme

El Vol Gastronòmic es retirarà “com a molt tard” a primers de setembre

Ho confirma la regidora de Promoció, Glòria Plana, que hi afegeix que ja s'hi està treballant

La CUP acusa el govern de donar-li un tracte de privilegi

El Vol Gastronòmic desapareixerà del costat del pont de Pedra de Girona “com a molt tard” a primers de setembre, i no es descarta que sigui abans, al llarg de la setmana que ve. Així ho afirma la regidora de Promoció, Glòria Plana, que assegura que s'està treballant des de fa dies per fer el desmuntatge amb les màximes garanties: “És una operació complexa que requereix un projecte i l'aprovació de diverses àrees de l'Ajuntament.” Urbanisme i Mobilitat són dues de les àrees implicades en el procés. Tot i que el termini per retirar l'estructura acabava el 15 d'agost (vegeu El Punt Avui del 12 d'agost), la regidora diu que l'empresa ja va presentar el projecte de desmuntatge i que el procés “està iniciat”, i afirma que l'enretirada serà immediata, “però sempre garantint la seguretat de tot i de tothom, i evitant tant com sigui possible les molèsties a veïns i comerciants.” Les paraules de la regidora arriben com a resposta a la denúncia que la CUP ha fet contra el govern de la ciutat pel cas del Vol Gastronòmic. La formació acusa el govern de ser massa permissiu i de donar un tracte de privilegi al Vol Gastronòmic. Acusa el govern de generar confusió amb tot el procés i de mala gestió. Recorda que el permís va vèncer el 30 de juny. Laia Pèlach, portaveu de la CUP-Crida per Girona, diu que “la minimització de l'impacte en el desmuntatge no justifica prop de dos mesos d'allargament de l'ocupació de la via pública, i menys a ple estiu”.

Des de la CUP admeten que l'Ajuntament ha cobrat del Vol Gastronòmic prop de 6.246 euros per ocupació de la via pública al llarg d'un any, però es queixen que no se'ls hagi cobrat una taxa per les despeses generades en el muntatge i el desmuntatge. Per tot plegat, pensen que hi ha hagut un tracte de privilegi cap als promotors d'aquesta activitat econòmica privada. Reclamen que se'ls cobri també un recàrrec pels dies excedits del permís. Plana defensa que l'expedient del Vol “és impecable” i assegura que “en cap cas” se'ls ha donat un tracte privilegiat. Aconsella a la CUP, a més, que “abans de fer judicis de valor, demani tota la informació que vulgui, així podrà parlar amb coneixement de causa”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia