Administracions

Els grups polítics de Blanes volen millores a l'hospital

Representants de cada partit amb representació al consistori, encapçalats per l'alcalde, Miquel Lupiáñez, van mantenir una reunió amb la direcció del centre

Els grups polítics amb representació a l'Ajuntament de Blanes demanaran per escrit al Servei Català de la Salut millores a l'hospital comarcal de la Selva, a Blanes. Dijous es van reunir representants del consistori, encapçalats per l'alcalde, Miquel Lupiáñez, amb la direcció de la corporació, que actualment està negociant amb el CatSalut el pla d'infraestructures futures, així com altres aspectes de l'atenció sanitària en aquesta zona. Per això, des de l'Ajuntament de Blanes s'ha pres la iniciativa de fer l'escrit, que, després que s'hagi consensuat entre tots els grups, es farà arribar a l'administració catalana.

En aquest document es demanarà al CatSalut que s'ajudi la Corporació de Salut del Maresme i la Selva a millorar diversos aspectes de l'hospital comarcal de Blanes on hi ha més mancances. Si bé s'ha conclòs que el nivell assistencial que es dóna al centre és bo, el que es demana és que es pugui créixer pel que fa a infraestructures, ampliant les sales d'operacions, que actualment són insuficients, així com en aspectes organitzatius i de procediment.

Des de la direcció de la Corporació de Salut del Maresme i la Selva es va indicar que aquestes mancances cal solucionar-les per poder millorar la gestió en pics estacionals i en casos puntuals que es puguin donar –com per exemple una epidèmia de grip–, així com per afrontar nous serveis que es volen posar en marxa pròximament. En aquest darrer sentit, de cara al mes de novembre es posarà en marxa una campanya de detecció precoç del càncer de còlon a Blanes.

La trobada es va acordar després que al mes de juliol s'aprovés una moció en el ple per unanimitat en què es demanava una reunió amb la direcció de la corporació, arran de l'anunci que s'havia fet llavors que es tancarien dotze llits de la planta de traumatologia.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia