Urbanisme

Sant Feliu planeja ampliar la zona industrial a Bujonis

El ple aprova per unanimitat una modificació del POUM que permetrà construir entre 45 i 50 naus noves a l'entrada des de Girona

La vialitat preveu allargar la ronda Nord fins a l'accés al Mas Trempat

El ple de Sant Feliu de Guíxols va aprovar dijous una modificació del pla d'ordenació urbanística (POUM) per generar nou sòl industrial al sector de Bujonis, al nord de l'actual zona comercial i supermercats de l'entrada al municipi per la carretera de Girona. En espera que es concreti el pla de millora urbana, el tinent d'alcalde de Territori, Josep Saballs, va avançar que el futur desenvolupament podria donar cabuda a “entre 45 i 50 naus” per a usos industrials o comercials, promogudes per un únic privat que diu tenir empreses interessades a implantar-s'hi i que s'ha compromès a urbanitzar els vials i la nova rotonda d'intersecció entre la prolongació de la ronda Nord i la carretera existent d'accés a la urbanització del Mas Trempat.

Tots els grups municipals van donar suport a la modificació, i només es van suggerir mesures perquè el subministrament d'aigua estigui garantit i per mantenir la connectivitat amb la zona sud del polígon, que ara s'ha de fer només a través de la carretera de Girona. Saballs va defensar que el nou emplaçament, a l'entrada del municipi, permetrà desviar trànsit pesant i va recordar que el vial de connexió previst fins ara entre les dues zones econòmiques ha de salvar un fort pendent pel sector dels Quatre Arbres. L'alcalde, Carles Motas, va agrair el suport dels altres partits a “un projecte decisiu per a l'economia local i per crear llocs de treball”.

La rebaixa de l'IBI, oberta

Els tres grups del govern, a més de GdC i la CUP, van tombar una moció de CiU per retornar l'import dels rebuts de l'IBI als nivells del 2011, abans de la pujada d'un 8,09% decretada pel govern estatal. MES hi va donar suport, però el tinent d'alcalde d'Hisenda, Josep Melcior Muñoz, la va descartar de manera automàtica per no restar marge de maniobra al nou executiu. Muñoz no va tancar la porta a rebaixar el tribut, però va apostar més per redefinir el marc fiscal cap a la progressivitat, en funció del poder adquisitiu de cada família.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona