Urbanisme

Les obres de l'avinguda de Blanes de Lloret, al gener

L'Ajuntament ja ha fet el primer pagament d'expropiació als afectats, i vol posar a licitació les obres al desembre

L'Ajuntament de Lloret de Mar va fer dilluns un dels pagaments al propietari d'una de les dues finques afectades per la urbanització de l'avinguda Vila de Blanes, i les obres es volen començar ja al mes de gener, segons va confirmar ahir el regidor d'Urbanisme, Joan Bernat.

El projecte d'urbanització de l'avinguda Vila de Blanes, entre la travessia dels Jardins i l'avinguda Vidreres, té un pressupost d'execució de 509.715,35 euros (sense IVA). L'actuació fa necessari expropiar les finques perquè igualarà els dos costats del carrer, que actualment té una vorera molt estreta (uns 50 cm). L'Ajuntament es va posar d'acord amb el llogater que ocupa la finca, que no té actualment activitat (era un bar), i el preu final per l'expropiació és de 210.000 euros, mentre que l'altra finca, on hi ha un llogater, té un preu acordat de 168.000 euros.

L'acord preveu que al mes de desembre el llogater abandoni la finca afectada, i ja es posaran a licitació les obres per començar-les al gener i –idealment– acabar-les al març, abans que comenci la temporada turística, ja que és una zona de molt de trànsit tant de vehicles com de vianants. Les obres han de permetre ampliar la vorera, enjardinar i posar-hi mobiliari urbà i contribuir a fer la zona més segura.

Segons dades que va facilitar Joan Bernat i que es recullen en el pla de mobilitat, per l'encreuament passen entre 20.000 i 25.000 vehicles al dia, i es calcula que unes 7.000 persones travessen diàriament el pas de vianants. En aquesta zona s'ha incrementat el trànsit de vianants des que es va fer la zona comercial de la plaça de braus. “Veient que hi ha molt de trànsit de vehicles i de persones, creiem que és important fer la zona més segura”, va dir Bernat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona