Urbanisme

Blanes repensa els usos de l'antiga llotja de pescadors

Aposten per fer-hi un espai de divulgació i museístic, i ICV-EUiA ja ha fet un seguit de propostes

L'Ajuntament de Blanes, la Confraria de Pescadors, el Club Vela Blanes i els veïns de la zona estan estudiant els usos futurs de l'antiga llotja de pescadors, i la setmana vinent faran una de les últimes reunions previstes per acabar de definir el projecte, que forma part del pla especial del port de Blanes.

El grup d'ICV-EUiA, a l'oposició, ja ha presentat al·legacions al pla especial, i proposa modificacions tant de l'espai urbà com dels usos del port. Entre les propostes, el grup demana la integració del passeig de mar dins el port, la protecció de la zona de pesca, la racionalització del trànsit a la zona de veïns, la protecció de la punta de Santa Anna i la protecció de la llotja antiga. També aposta per un pacte entre la Confraria de Pescadors i l'associació de veïns perquè siguin les dues entitats les que decideixin els usos futurs de l'antiga llotja, que el grup polític considera que podria ser un espai museístic i pedagògic. En aquest sentit, ICV-EUiA proposa que un cop es rehabiliti l'edifici s'hi exposin les arts de pesca, el treball del mar a Blanes i que hi hagi també un petit espai d'aquari amb les espècies autòctones. En altres àmbits del port, també veuen interessant fer una passarel·la sobre el tram central de l'espigó per recuperar l'antic passeig sobre l'espigó del port, entre altres propostes.

Per l'alcalde, Miquel Lupiáñez, la redefinició de l'antiga llotja (que inclou el solar annex i l'estació de busseig) és un tema que no es pot allargar gaire més. De fet, ja s'ha fet alguna reunió, i la setmana vinent se'n preveu una altra en què hi ha convocats el CV Blanes, la confraria, tècnics municipals i els partits amb representació al consistori. Lupiáñez va dir ahir que s'estudiaran les propostes d'ICV-EUiA.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona