Medi ambient

L'Alcúdia s'oposa a la planta de residus sanitaris prevista a Guadassuar

L'eixida a Informació Pública de la sol·licitud de l'autorització ambiental integrada d'un centre de gestió de residus biosanitaris perillosos, ha posat en peu de guerrala població

L'eixida a Informació Pública de la sol·licitud de l'autorització ambiental integrada d'un centre de gestió de residus biosanitaris del grup III i de transferència de residus perillosos, ha posat en peu de guerra a la població de l'Alcúdia, davant una planta que vol tractar 3.800 tones anuals (10.000 kg diaris) de residus altament perillosos.

La Planta estaria situada a poc més de 1.000 metres de distància del nucli urbà de Montortal del municipi de l'Alcúdia, en una zona de producció intensiva agrícola i a menys de 100 metres de la Sèquia Reial.

El transport d'aquests residus està considerat igualment com a transport de mercaderies perilloses i el seu itinerari travessaria el nucli urbà de Montortal citat anteriorment.

Cal tindre en compte que aquest polígon no està urbanitzat, ni té clavegueram, xarxa d'aigua potable, estació depuradora o accessos vials adequats. I aquesta urbanització no està prevista en els plans de l'Ajuntament actual, i no hi ha agent urbanitzador.

Per això el plenari celebrat a l'Alcúdia va aprovar per unanimitat una moció conjunta en la que l'Ajuntament de l'Alcúdia mostra el radical i frontal rebuig a la implantació del projecte d'activitat de gestió, emmagatzemament i transport de residus sanitaris dels grups III i IV -els més perillosos- que es vol instal·lar al polígon industrial “

L'Ajuntament de l'Alcúdia comunicarà aquest acord a la Conselleria d'Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural de la Generalitat Valenciana demanant que es procedisca a informar desfavorablement a l'Autorització Ambiental Integrada de l'esmentat projecte.

Igualment es comunicarà aquest acord a la Conselleria d'Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori, per la falta d'accessos a dita Planta i el fet de que ha de travessar un nucli urbà per dins del mateix.

Finalment l'Ajuntament de l'Alcúdia es dirigirà a l'Ajuntament de Guadassuar pregant a aquesta Corporació que es manifeste clarament contra aquest projecte, presente al·legacions al mateix i demane a la Conselleria corresponent la denegació de l'esmentada activitat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona