Urbanisme

Secopal es convertirà en un centre de negocis a Mataró

L'Ajuntament aprova la modificació urbanística per tirar endavant el projecte, que vol executar una promotora privada

No caldrà tirar a terra l'antiga fàbrica tèxtil, però s'haurà de rehabilitar

L'antiga fàbrica tèxtil Secopal de Mataró es convertirà en un centre de coworking i de negocis per situar-hi petites empreses. Els propietaris, una promotora immobiliària vinculada a una entitat financera, ja ha presentat el projecte a l'Ajuntament, que, entre altres serveis comuns, disposarà d'una cafeteria als baixos. La regidora d'Urbanisme, Núria Calpe (CiU), va explicar ahir que finalment s'ha pogut desencallar un sector estratègic situat al centre de la ciutat que feia almenys set anys que estava aturat. De fet, els propietaris havien presentat un recurs contra el planejament que s'havia previst inicialment, ja que entenien que era inviable econòmicament.

El mandat passat es va iniciar una modificació que ara s'ha pogut aprovar sense que s'hagi presentat cap al·legació. “Ara no caldrà enderrocar l'edifici per tornar-lo a construir i es podrà mantenir i rehabilitar-lo per a usos terciaris”, va afegir-hi Calpe, que recorda que el sector també està afectat per una altra nau, que en aquest cas està protegida i que forma part del conjunt industrial de Can Minguell. Com l'antic immoble de Secopal, també haurà de ser d'ús terciari i, per tant, s'hi podran situar comerços o oficines. Per aquest últim edifici no hi ha encara sobre la taula una proposta concreta, però el govern municipal creu que per fi s'ha aconseguit engegar “un sector adormit de la ciutat” i destinar-lo a l'activitat econòmica.

Pel que fa a les cessions urbanístics obligatòries, els promotors del projecte hauran d'obrir un carrer entre les fàbriques de Can Minguell i de Secopal per perllongar l'actual passatge de Sant Bonaventura, que ara no té sortida, fins al carrer de Pasqual Madoz. La regidora també destaca que per llei també han de fer una cessió de zona verda però, com que l'espai és petit, s'ha acordat amb els propietaris l'abonament de fins a 300.000 euros, que l'Ajuntament destinarà a l'adquisició d'espais verds a una altra zona de la ciutat.

LA XIFRA

300.000
euros
rebrà l'Ajuntament en concepte de cessions de zones verdes, que destinarà a comprar-ne d'altres.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia