Infraestructures

Ryanair s'endú la ruta de Marràqueix de Girona a Barcelona

Insisteix que vol créixer a Girona el 2016, però ara per ara té a la venda menys destins

Ryanair continua el seu creixement a Barcelona en detriment de Girona, tot i les reiterades declaracions des de la companyia que volen tornar a créixer a Girona el 2016.

L'aerolínia de baix cost irlandesa va anunciar aquest dimecres la seva programació al Prat per a l'estiu del 2016, on preveu créixer un 15%. Entre les noves destinacions que s'hi oferiran destaca Marràqueix, que és una de les rutes que millor està funcionant els últims anys a Girona, i tot indica que passarà com aquest any amb Colònia, que va caure de la programació de Vilobí coincidint amb el seu llançament a Barcelona. De moment, la ruta Girona-Marràqueix –que encara s'oferirà aquesta temporada d'hivern– ja no està a la venda al web de la companyia a partir de finals de març del 2016.

I és que, malgrat que el director de màrqueting de Ryainair, Kenny Jacobs, va reiterar abans-d'ahir que la intenció de la companyia és créixer el 2016 als tres aeroports catalans –Barcelona, Girona i Reus–, tot i que amb més intensitat al Prat, la veritat és que, de moment, al web de la companyia només es poden adquirir bitllets per a l'estiu que ve des de Girona per a 28 rutes, vuit menys que aquest any. Jacobs va deixar clar que la programació de Girona encara no està tancada i, de fet, és molt probable que alguna de les destinacions que encara no estan a la venda acabin oferint-se. La programació d'aquest estiu, per exemple, no es va tancar fins al febrer passat. A més, alguns dels destins que encara no estan a la venda, com l'Alguer i Brindisi, tampoc ho estaven en aquest punt de l'any passat i al final van entrar en la programació. Cal dir que la majoria de rutes encara en dubte són les que tenen menys ocupació, com ara Càller i Palma, tot i que aquest any totes han superat el 75%, que és el llindar que fixa la companyia a partir del qual les rutes li són rendibles. Tampoc es comercialitzen encara bitllets per a Knock i Perusa, que els últims anys només s'han operat un parell de mesos a l'estiu. I per acabar, a més de Marràqueix, sobta la no inclusió de moment de Dortmund. La resta de 28 rutes d'aquest estiu repetiran. No hi ha, de moment, a la venda cap destinació nova respecte al 2015.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia