Administracions

El govern d'ERC i CiU a Palamós vol congelar les taxes

Demà duran al ple la proposta d'ordenances fiscals amb alguns retocs

Els cal algun suport aliè perquè prosperi

El govern d'ERC i CiU a l'Ajuntament de Palamós, en minoria al ple, durà demà a aprovació l'expedient de modificació de les ordenances fiscals amb vista al 2016. L'alcalde, el republicà Lluís Puig, avança que plantejaran un escenari de “congelació de la pressió fiscal”, d'acord amb les demandes del síndic local i d'altres partits que els efectes de la millora lleu de l'economia a gran escala no es noten en la majoria de llars i que calen més bonificacions.

En aquesta línia, l'import del rebut de l'IBI es mantindrà l'any vinent, ja que creix el coeficient multiplicador però hi ha hagut una rebaixa general dels valors cadastrals d'un 15% de mitjana. Puig explicava que la mesura serà beneficiosa a l'hora de calcular plusvàlues i l'impost de transmissions patrimonials, sobretot en casos d'herències. I hi haurà descompte en l'IBI de famílies nombroses, que creixerà com més persones integrin la unitat familiar.

Pel que fa a la taxa d'ocupació per terrasses, preveuen que les més grans puguin fraccionar el pagament sol·licitant-ho amb antelació. I volen reformular el rebut d'escombraries industrials, tot adaptant l'import a les necessitats reals de cada negoci. Són algunes idees que exigia el PSC, però l'alcalde admet que fins avui o demà no sabrà si algun dels altres grups hi dóna suport. La CUP defensarà una moció perquè s'estudiï que els pàrquings que fins ara gestionava Romepark depenguin del consistori. Junts per Palamós i Sant Joan la comparteix i el govern, d'entrada, hi votarà a favor.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona