Serveis

Llits balinesos a l'estiu a la platja gran de Platja d'Aro

El ple aprova habilitar-hi set zones en mans d'hotels i terrasses

ICV s'hi oposa per l'ús privatiu i el consens parcial

El ple de Castell-Platja d'Aro va aprovar ahir una modificació del pla d'usos de platges per autoritzar, a partir de l'any vinent, la instal·lació de set àrees de 100 metres quadrats amb llits balinesos perquè siguin gestionades, a mode de concessió, per hotels i terrasses situats en primera línia del passeig marítim. La proposta, després de la polèmica inicial i un any de maduració, va rebre el vot favorable de tots els grups del plenari, llevat d'ICV.

El portaveu ecosocialista, Pedro Torres, va qüestionar la privatització de l'espai públic i el fet que el consens no és total entre els establiments que se'n podrien beneficiar. El regidor de Ciutadans, José Luis Villa, tot i votar-hi a favor, va qüestionar, igual que Torres, el fet que hi ha establiments interessats que disposaven de diversos vots, però el regidor de Promoció Econòmica, Maurici Jiménez, va defensar que es tracta de grups d'empreses amb diverses societats que suposen diferents entitats jurídiques.

Torres també va inquirir sobre el risc que les zones amb llits incentivin mals usos, que va contraposar a la prohibició de beure alcohol a les nits a l'espai públic. L'alcalde, Joan Giraut, va defensar que altres negocis que no es beneficiaran de les concessions veuen bé la iniciativa i va anunciar que hi haurà “una vigilància especial o mesures de tancament” per evitar “mals usos”. Des d'ERC, Estel Rodríguez va matisar que, tot i el suport, la idea podria tenir recorregut amb la regulació que els negocis puguin oferir música o menjar.

LA XIFRA

7
zones
amb llits balinesos s'habilitaran a la platja gran de Platja d'Aro l'estiu vinent, d'uns 100 metres quadrats.

Mocions pel 9-N i Lluís Companys

El ple va aprovar la moció de suport als encausats pel procés participatiu del 9-N, amb l'oposició del PSC, Ciutadans i el PP. Els socialistes, però, van presentar un redactat propi crític amb la judicialització de la consulta, en lloc de negociar una solució política al conflicte entre la Generalitat i el govern de l'Estat. CiU, ERC i ICV també van donar suport a la proposta del PSC, per bé que el regidor del PP, Peter Kosidlo, també hi va votar en contra, igual que l'edil de C's, que va esgrimir que el text defensa els que “desobeeixen la llei i el funcionament de la justícia”.

Pel que fa a una tercera moció d'ERC per defensar la figura de l'expresident Lluís Companys i l'anul·lació del seu procés judicial, a més que es repari el seu honor, es van repetir els vots contraris de Kosidlo, sense expressar cap motiu, i Villa, que va defensar l'oposició pel fet que no havia viscut el període de la Guerra Civil i que, per tant, li faltaven elements de judici: “Votarem que no perquè no hi estem ni a favor ni en contra”, va argumentar. ERC va demanar a Giraut, ara que ha abandonat UDC, que posi estelades i els senyals de l'AMI a les entrades del municipi.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia