Medi ambient

Costes descarta els sacs de sorra per protegir s'Abanell

S'havia fet una prova amb aquest mètode a Malgrat que no ha funcionat, i el ministeri el descarta ara a Blanes

El director del servei de Costes de l'Estat a Girona, Jordi Planella, descarta que s'utilitzin sacs de sorra per evitar l'erosió de la platja de s'Abanell, a Blanes. Aquesta solució s'havia plantejat a finals del 2014 després d'una reunió entre les diferents administracions i el sector dels càmpings (que són els principals afectats per la falta de sorra) i professors de la Universitat Politècnica de Catalunya. “Es va fer una prova pilot a Malgrat de Mar amb uns sacs de sorra submergits i emergits per intentar que els temporals no s'emportessin la sorra. Ha estat un fiasco. S'hi van destinar 1,1 milions d'euros i no ha servit de res. Es volia implantar a Blanes i està clar que no s'implantarà”, va manifestar Planella, que va avançar, malgrat tot, que la direcció general a Madrid està estudiant “un projecte a gran escala per intentar protegir la platja dels temporals i que no perdi sorra”.

L'anunci de Planella coincidia ahir amb una jornada en què estudiants d'un màster de canvi ambiental van traslladar-se a s'Abanell per comprovar quin ha estat l'impacte de l'activitat humana al delta de la Tordera. La classe va anar a càrrec del professor de la UdG Josep Pintó i de l'investigador del Centre d'Estudis Avançats de Blanes, Rafael Sardà. Abans, el propietari del càmping Blanes, Antoni Trincheria, va oferir la seva visió del problema, que afecta molt directament els propietaris turístics de la zona. Va criticar que, tot i que s'han fet aportacions de sorra al passeig de la Marina i una part de s'Abanell, a la zona dels càmpings i els hotels no se n'ha fet cap. “Durant una quinzena d'anys les administracions han ignorat el problema”, va dir Trincheria. A la jornada, també hi va assistir el president del Gremi d'Hostaleria, Enric Portas.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona