Urbanisme

El camí de l'Alegria de Tiana es condiciona sense asfalt

Avui s'obre a la circulació el tram a tocar del cementiri on s'ha fet un tractament de compactació del paviment

Les millores permetran que no s'hi hagi d'actuar després de cada episodi de pluges

Aquesta tarda s'obre a la circulació rodada el tram del camí de l'Alegria de Tiana on s'han fet obres de millora del paviment. Finalment la solució adoptada ha estat un tractament de ciment barrejat amb sauló i altres materials compactats que servirà per evitar que s'hi hagin de fer intervencions cada cop que hi ha un episodi de pluges fortes, les quals fins ara arrossegaven sorra i pedres del camí. Els treballs s'han fet en dues setmanes i un pressupost de 40.000 euros a càrrec de la Diputació de Barcelona.

La tinenta d'alcalde coordinadora de Via Pública i Urbanisme, Núria Garcia, lloa la solució adoptada i afirma que l'equip de govern ha fet una aposta “de consens i respectuosa amb l'entorn”. Garcia explica que els treballs de manteniment puntual d'aquest tram del camí costaven cada any a les arques municipals 39.000 euros i hi afegeix que l'empresa que ha dut a terme els treballs els ha garantit que el tractament fet al paviment no necessitarà cap manteniment en un període de dos anys, que, segons Garcia, podria allargar-se fins a cinc.

La solució adoptada ha fet descartar la possibilitat de col·locar una planxa de formigó prevista al tram de camí que hi ha entre Can Cirera i el cementiri. La tinenta d'alcalde explica que en un primer moment s'havia previst perquè es tracta d'un tram “amb molt pendent”, però finalment s'ha trobat una solució alternativa “que fa que no es perdi qualitat estètica ”. Garcia avança que ja treballen en la configuració d'una segona fase del projecte, que consistiria en l'adequació de les vores del camí, i que estudien demanar una altra subvenció a la Diputació per poder fer-ho.

LA XIFRA

40.000
euros
és el cost de les obres de condicionament, que han estat finançades per la Diputació de Barcelona.

LA FRASE

Hem apostat per una solució de consens, respectuosa amb l'entorn natural
Núria Garcia
Tinenta d'alcalde coordinadora de via pública i urbanisme

Un projecte polèmic

Des de l'oposició, els portaveus de Junts per Tiana i CDC manifesten la seva satisfacció perquè el projecte finalment hagi tingut en compte la seva proposta de descartar la col·locació d'una placa de formigó tractat al tram del camí més proper al cementiri municipal. Isaac Salvatierra, de Junts per Tiana, lamenta la falta de diàleg escenificada en el ple municipal del setembre, quan tots dos grups, juntament amb la CUP, van presentar una moció per incloure aquest canvi, que finalment no es va debatre. Tot i això, el plec de condicions del projecte va obrir la porta a prescindir de l'asfaltatge i així s'ha fet. La portaveu de CDC, Olga Rué, reclama ara que es faci el manteniment necessari del camí de l'Alegria i exigeix a l'equip de govern que els “faci arribar la informació de forma més fluida” i “s'escolti” les seves propostes. Salvatierra remarca la voluntat del seu grup de “millorar el projecte” i fa una crida a l'alcaldessa, Esther Pujol, a “entendre que des de l'oposició municipal també es poden fer coses”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona