Administracions

Badalona inicia els tràmits per fer un hotel al sector del port

L'Ajuntament ja té l'autorització de la Generalitat per vendre's el solar on s'aixecarà l'equipament i obtenir recursos per acabar el canal

Una empresa externa ja treballa per definir quina mena d'edifici convé a la zona

Badalona ja està en disposició de vendre's el terreny del sector del port on a curt termini s'ha de construir un hotel, una operació clau des del punt de vista econòmic per poder enllestir el canal que ha de contribuir a connectar el port amb la ciutat.

La direcció general de Ports de la Generalitat ha comunicat a l'Ajuntament que els terrenys on s'ha de fer l'equipament hoteler, ara destinats a aparcament, ja han quedat fora del domini portuari, una condició indispensable per poder-los vendre. Es resol així una situació que va començar a desencallar l'anterior govern del PP, amb CiU.

El primer que ha fet el govern de Badalona (Guanyem Badalona en Comú, ERC i ICV-EUiA), un cop ha sabut que disposava de la parcel·la, ha estat contractar una consultoria especialitzada en el sector hoteler i turístic per tal que defineixi quina mena d'hotel convé a la ciutat i a aquest sector, tenint en compte que queda a tocar de la zona de vaixells, a primera línia de mar.

L'empresa externa contractada ha de suggerir ara elements com ara la categoria de l'hotel, si convé prioritzar alguns usos, a quin tipus de client s'ha d'adreçar de forma preferent..., i fins i tot proposarà un preu de sortida del solar. “Sabem que ha de ser un mínim d'uns sis milions d'euros perquè l'operació sigui rendible per poder pagar la segona fase del canal i el viaducte”, assenyala el gerent de Marina Badalona (la societat que gestiona el port i la remodelació de l'entorn), Imanol Sanz.

També és feina de la consultoria ajudar a buscar operadors interessats a adquirir els terrenys i aixecar la instal·lació hotelera, que tindrà planta baixa més setze pisos i 12.000 m². En aquest sentit, Sanz és de l'opinió que la moratòria hotelera de Barcelona pot jugar a favor de Badalona.

Un cop l'auditoria hagi fet els deures que se li han encomanat, es farà públic el plec de condicions. El gerent de Marina Badalona es mostra confiat que a principis d'any es podrà convocar el concurs.

Per la seva banda, el tinent d'alcalde de l'àmbit Badalona Habitable, Oriol Lladó (ERC), remarca la importància que la venda d'aquest solar té per al desplegament de les obres pendents a la zona, que també contribuirà a descontaminar el sector de la platja de la Móra.

Representants municipals s'han entrevistat amb el gremi d'hotelers de Barcelona per explicar-los què volen. Lladó reconeix que la moratòria per a l'obertura de nous hotels a Barcelona afavoreix el projecte badaloní i remarca que ara definiran molt bé quin tipus d'hotel volen que es faci en aquest espai, que qualifica de característic pel seu emplaçament, a tocar del port i a primera línia de mar.

El projecte del sector portuari, tal com està previst, s'arrodonirà quan prengui forma, a pocs metres de l'hotel, un equipament que també ha d'incloure oferta comercial. Es treballa per definir com serà el nou espai.

LA XIFRA

17
plantes
tindrà el futur hotel del port, comptant la planta baixa. Encara no se sap la categoria de la instal·lació.

LA FRASE

Volem definir molt bé quin tipus d'hotel es pot fer en aquest espai característic, a primera línia de mar
Oriol Lladó
tinent d'alcalde de l'àmbit badalona habitable

Vetllar perquè no parin les obres

Un dels projectes urbanístics més importants d'aquest mandat és el que afavoreix el sector del Gorg, a tocar del port i el canal. Allà, després d'una paràlisi de molts anys, les constructores comencen a apostar-hi. El gerent de Marina Badalona, Imanol Sanz, explica que actualment hi ha dues promocions en marxa, s'ha sol·licitat la llicència d'obres per a una altra, i molt aviat es demanarà per a dues més. En total es preveuen disset promocions.

El portaveu de la plataforma que aplega els nous veïns de les promocions d'habitatges que s'estan construint a l'entorn del futur canal del port, Manel Rejón, celebra que la construcció de l'hotel tiri endavant, per la rellevància que té en el sector. Rejón explica que Marina Badalona els ha confirmat que la primera fase de les obres del canal s'acabarà al març i que el projecte del viaducte per fer passar el tren per sobre del canal es pot fer en cinc mesos. La plataforma assegura que faran un seguiment de tots els treballs per vetllar per la seva continuïtat. Pel que fa al procés participatiu per definir els usos dels futurs equipaments, Rejón manté que es tornaran a asseure a parlar-ne quan hi hagi alguna concreció sobre la venda dels terrenys de l'hotel. Reclama, finalment, que es faci una neteja a fons dels solars i s'incrementi la seguretat a la zona.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia