Medi ambient

Centenars de persones clamaren contra l'abocador de Guadassuar

Prop de 500 persones de distints pobles de la Ribera es manifestaren contra aquestes instal·lacions

Centenars de persones procedents de distints pobles de la Ribera, com l'Alcúdia, Montortal, Benimodo, Massalavés, Alberic, Guadassuar, Algemesí, Alginet, Sumacàrcer, Antella, Alcàntera, Benimuslem o Cullera es van manifestar el diumenge pel matí al polígon “La Garrofera” de Guadassuar, convocades per la Plataforma Cívica contra el Macroabocador.

L'acte estava presidint per una pancarta que deia “25 anys són massa. No més residus”, fent referència a les males olors i vessaments de lixiviats que les poblacions veïnes han hagut de suportar durant molts anys de la Planta de Residus de Guadassuar.

La concentració, a la que es va sumar Xúquer Viu, va començar en les naus on es vol instal·lar la Planta de Residus Sanitaris i altres residus perillosos i després s'ha desplaçat, en una marxa, als terrenys on es vol ubicar el macroabocador, al mateix costat de la Sèquia Reial.

Néstor Ferrando i Elisa Puchol, de la Plataforma Cívica, van denunciar que a la planta es volen tractar o transferir 43 milions de quilos anuals de residus perillosos. Molts dels productes estan considerats de risc biològic o químic, i aniran etiquetats, així com els vehicles que els transporten, amb els símbols indicatius de “Material contaminado biológicamente” o “Material contaminado químicamente”.

Aquesta planta de productes perillosos estaria situada a poc més de 1.000 metres de distància del nucli urbà de Montortal, del municipi de l'Alcúdia, amb una població aproximada de 200 persones i se situa a tan sols 100 metres de la Sèquia Reial del Xúquer.

A continuació els assistents a la concentració es van desplaçar als terrenys on es von instal·lar un gegantesc macroabocador de 120.000 m2 de superfície i més de 2 milions de m3 de capacitat.

Els membres de la Plataforma han denunciat que quatre anys després ningú ha explicat qui i perquè es va elegir una zona d'alta vulnerabilitat dels aqüífers, al costat de la mateixa Sèquia Reial, a tan sols 1 km dels Ullals del Riu Verd (Lloc d'Interès Comunitari), per instal·lar un macroabocador. La proposta de Guadassuar no figurava entre les zones aptes i la decisió va ser presa de manera discrecional per l'empresa.

Els organitzadors han manifestat que continuaran lluitant per a que no s'instal·le ni la planta de residus ni el macroabocador previst per les conseqüències nefastes que tindrien aquests projectes per a les persones i per al medi ambient. Al mateix temps han reclamat un canvi en profunditat de la política de residus a la nostra comunitat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona