Serveis

Posen a concurs set bars del passeig d'Empuriabrava

S'obre un termini de 60 dies per presentar projectes

Els set locals de bar i restauració seran oberts tot l'any

L'Ajuntament vol tenir-ho a punt aquest estiu per renovar la imatge del passeig

Set locals de bar i restauració es posen a concurs per una durada de 15 anys al passeig marítim d'Empuriabrava. El ple de Castelló d'Empúries va aprovar dilluns la licitació d'aquests espais en dos lots. El primer reuneix tres locals més petits (d'uns 100 m² i amb terrasses d'uns 400 m²), situats a la zona de la bocana, al centre de la platja (Mar Bar) i a proximitat de la desembocadura de la Muga. El segon lot comprèn quatre locals distribuïts en l'edifici Girasol (on antigament hi havia la discoteca Passarel·la): dos locals a la planta superior d'uns 200 m² i amb terrasses d'uns 280 m²; a la part baixa hi haurà dos locals més d'aproximativament 750 m² i cada un disposa de dues terrasses d'uns 450 m². El preu de sortida dels lloguers és d'entre 22.000 i 60.000 euros, segons la grandària dels espais, que revertiran directament en les finances municipals: “Són diners que ens ajudaran a pagar la reforma del passeig marítim”, avança l'alcaldessa, Assumpció Brossa.

Criteris per als concursants

Ara s'obrirà un termini de 60 dies per presentar projectes de gestió per a aquests locals i les propostes podran millorar l'import d'aquests lloguers (que en total pot representar prop de 300.000 euros per les arques municipals), però el preu no serà l'únic criteri per triar entre els candidats. En el plec de clàusules s'estableixen una sèrie de punts que també seran determinants: per exemple, els concessionaris hauran de finançar el cost d'una activitat esportiva o familiar a la platja, i es tindrà en compte el nombre de treballadors, el tipus de material utilitzat (taules, cadires, jardineres), la imatge del negoci i la qualitat dels productes que es proposaran. Aquestes activitats s'ubicaran en edificis existents que es podran renovar interiorment però sense canviar-ne la fesomia exterior, ja que són classificats com a béns culturals d'interès local (BCIL), reconeguts com a “conjunt d'edificis d'estil mediterrani a la platja d'Empuriabrava”. En el cas de l'edifici Girasol, hi ha una part d'obra pendent, ja que l'Ajuntament ha començat a derruir les construccions annexes per recuperar l'estructura original de l'edifici.

Abstenció de l'oposició

La licitació d'aquests locals es va aprovar amb els vots de l'equip de govern, als quals es va sumar el regidor del PSC, mentre que ERC i el regidor d'Entesa es van abstenir. Des d'ERC, Salvi Güell va justificar l'abstenció per “no posar entrebancs al projecte”, però alhora va criticar que aquesta tramitació “arriba tard” i va qüestionar que no es conegui encara la composició de la mesa que haurà de valorar els candidats. “Hi hem treballat molt des de l'inici de mandat i crec que hi ha temps perquè aquest estiu la platja sigui arreglada i amb nous serveis”, diu per la seva banda l'alcaldessa.

Segon intent

El concurs que s'inicia ara serà el segon intent de l'Ajuntament de Castelló d'Empúries per posar a concurs els serveis de bars i restauració del passeig marítim d'Empuriabrava. Fins a l'estiu del 2011, les activitats d'aquest passeig es regien amb contractes de lloguer des de la direcció general de Costes de Madrid mitjançant una empresa concessionària, Mediterráneo Azul, i sense que l'Ajuntament hi tingués res a dir ni se'n beneficiés. Amb el final d'aquella concessió privada i el traspàs de competències a la Generalitat, i a continuació al municipi, el 2012 l'Ajuntament (amb llavors com a alcalde Xavier Sanllehí) va obrir un primer concurs per a l'explotació de vuit guinguetes que s'oferien al millor postor a canvi d'un lloguer d'entre 15.000 i 20.000 euros l'any durant deu anys. Aquell concurs, però, va quedar desert. El revés per l'Ajuntament es va atribuir al preu elevat dels lloguers, al context econòmic i a la precipitació de la tramitació. Des de llavors, l'Ajuntament ha anat acordant amb l'antic concessionari l'obertura dels locals durant l'estiu, en espera de poder obrir el nou concurs que ara s'inicia.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona