Administracions

Santa Coloma vol ‘caçar' propostes per al pla d'acció

L'Ajuntament intentarà implicar el màxim de veïns per dissenyar les línies de futur de l'actuació municipal

Presenten una cinquantena d'activitats innovadores per incentivar la participació

Anar més enllà de les propostes fetes per les entitats de la ciutat i aconseguir implicar veïns que habitualment no opinen sobre com ha de ser la ciutat i quines han de ser les prioritats de l'equip de govern. Aquest és l'objectiu del procés participatiu que es va donar a conèixer ahir a Santa Coloma de Gramenet i que recull una cinquantena d'accions destinades a dissenyar el pla d'acció municipal (PAM), que marcarà quines són les accions que l'Ajuntament executarà durant aquest mandat.

L'alcaldessa colomenca, Núria Parlon, va explicar que es vol fer una recerca activa de propostes del major nombre possible de ciutadans i posar-ho fàcil perquè puguin dir-hi la seva, ja sigui de forma presencial o bé per via telemàtica. Jo m'implico amb Santa Coloma és el lema de la campanya que es desplegarà a partir d'aquesta setmana i fins a finals de març. Hi ha des d'accions als eixos comercials fins a trobades amb joves i gent gran, una activitat per a persones de mitjana edat de la generació vinil. En alguns casos, les activitats tindran servei de ludoteca per facilitar la participació de famílies amb nens. Totes les accions es recullen en un llibret que rep el nom de passaport PAM, que servirà per sumar segells als participants. Entre els que hagin obtingut un nombre més gran de segells es farà un sorteig de dos sopars per a dues persones.

El personal municipal de participació tindrà el suport de cinc caçadors de propostes. Es tracta de cinc joves estudiants d'entre 18 i 34 anys que l'Ajuntament ha contractat perquè s'ocupin del procés de dinamització de les accions del pla i també de la recollida de propostes que arribin de forma telemàtica. Els escollits han estat triats d'entre més d'un centenar d'aspirants pels seus coneixements acadèmics, les seves habilitats socials i capacitats personals, segons la responsable municipal de Participació, Isuka Palau.

L'alcaldessa diu que el pressupost per tirar endavant el procés és d'uns 25.000 euros, una xifra semblant a la que es va destinar al mateix objectiu el mandat anterior. A més de la recollida de propostes, Parlon manté que la voluntat municipal és donar transparència al procés d'execució de les accions que al final s'incorporin al PAM perquè els veïns puguin saber fins a quin punt s'han desplegat. L'anterior PAM va recollir 2.200 propostes i s'ha arribat a complir amb el 95% dels compromisos, segons l'alcaldessa.

LA FRASE

Volem cercar la participació de persones que normalment no fan propostes
Núria Parlon
Alcaldessa de santa coloma de gramenet

LA XIFRA

25.000
euros
és el pressupost de les accions del procés participatiu per elaborar el pla d'acció municipal de Santa Coloma.

LA DATA

08.04.16
Un fòrum ciutadà
on es presentaran les propostes que s'inclouran al PAM 2016-2019 posarà punt i final al procés.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona