Urbanisme

Acord inicial perquè l'Hostal Vell de Calella sigui municipal

L'Ajuntament pacta una permuta de terrenys amb la Corporació de Salut del Maresme i la Selva per obtenir l'edifici

És un immoble catalogat que s'haurà de rehabilitar per traslladar-hi Política Social i Promoció Econòmica

L'Ajuntament de Calella i la Corporació de Salut del Maresme i la Selva han arribat a un principi d'acord perquè l'edifici de l'Hostal Vell, a tocar de la carretera N-II, passi a mans municipals.

L'administració obtindria l'immoble i una part del solar que l'envolta a canvi de cedir a l'entitat sanitària l'espai d'aparcament de la zona blava que hi ha al costat del servei d'urgències de l'hospital Sant Jaume.

L'operació urbanística, que encara s'ha d'acabar de concretar, suposaria per a l'Ajuntament aconseguir un dels edificis més destacats de la població, catalogat en part, però que està en molt mal estat de conservació.

L'Hostal Vell ocupa uns 600 m² edificats i repartits en dues plantes i, segons remarca l'alcaldessa de Calella, Montserrat Candini (CDC), necessita una rehabilitació a fons. “Volem que sigui un centre social, on tinguin cabuda els serveis a les persones, tant des de Política Social com de Promoció Econòmica, i amb espais oberts a les entitats del tercer sector”, comenta.

En qualsevol cas, les millores imprescindibles que s'han de fer perquè l'immoble s'ompli d'activitat representen una inversió significativa que el consistori no pot assumir en solitari. “Buscarem els recursos en altres administracions amb l'objectiu que pugui entrar en funcionament el 2017”, assenyala.

La gerent de la Corporació de Salut del Maresme i la Selva, Núria Constans, avala l'acord perquè considera que les dues parts en surten beneficiades. “Encara s'han de tancar els terminis concrets del pacte, però ens interessa molt disposar d'un espai sense edificar annex a les instal·lacions de l'hospital, que ens pot fer molt de servei en un futur”, assenyala, i insisteix que tota l'operació es farà amb el suport i l'ajut del Departament de Salut.

Cessions prèvies

L'any 2010 l'Ajuntament de Calella, governat pel PSC i ERC, va cedir gratuïtament a la Corporació les diferents finques de titularitat municipal que formaven part de l'Organisme Autònom Local (OAL) Sant Jaume de Calella, vinculat a l'entitat sanitària i del qual formava part el consistori, organisme que es va dissoldre.

La cessió, per un valor de 13 milions d'euros, permetia a la Corporació de Salut assumir els deutes pendents, en especial el de 6,4 milions amb la Seguretat Social, que s'arrossegava des del 1995, quan l'Ajuntament no va poder pagar la quota dels treballadors del centre hospitalari per problemes de finançament.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia