Infraestructures

La UPC ho té tot a punt per desembarcar al Besòs

El nou campus s'obrirà el setembre i acollirà els estudis d'enginyeria industrial, a més de 27 grups de recerca

Sant Adrià i Barcelona coincideixen en la importància de la universitat pel territori

El Besòs es convertirà en pol de recerca i coneixement amb l'arribada de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC), que ultima els treballs per poder instal·lar l'Escola d'Enginyeria de Barcelona Est (EEBE) al nou campus, a cavall entre els municipis de Sant Adrià de Besòs i Barcelona. El campus universitari del Besòs, que es posarà en marxa el setembre vinent, sumarà 3.500 estudiants de grau, màster i doctorat, 400 docents i investigadors i 27 grups de recerca.

Aquest espai servirà per integrar a la UPC les activitats de docència i de recerca de l'Escola Universitària d'Enginyeria Tècnica Industrial de Barcelona (EUETIB), fins ara a l'edifici del l'escola industrial del carrer Urgell de Barcelona. El campus del Besòs tindrà també una part de l'activitat docent i de recerca vinculada als àmbits de l'enginyeria química i de materials de l'Escola Tècnica Superior d'Enginyeria Industrial de Barcelona (ETSEIB).

Les autoritats van visitar ahir les obres a les instal·lacions del campus, on s'aixequen de moment tres edificis que estaran dedicats a la docència i la recerca que sumen 53.000 m². Està previst que en un futur també hi hagi una residència d'estudiants i investigadors.

La construcció del campus ha tingut un cost de 96,5 milions d'euros i s'ha fet en uns terrenys cedits pel Consell Comarcal del Barcelonès. Ha estat finançat per la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Barcelona, la UPC, fons europeus i estatals. A més, la universitat ha signat un contracte programa amb la Generalitat que estableix un finançament per al campus del Besòs de 9,3 milions d'euros anuals durant vuit anys.

L'alcalde de Sant Adrià, Joan Callau, i l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, van remarcar durant la visita l'aposta que representa pel territori la implantació de la universitat i van refermar la seva voluntat per impulsar una nova centralitat a l'eix del Besòs. “On ara tenim el campus, l'any 2000 hi havia un abocador”, va recordar Callau, satisfet que l'arribada de la UPC a Sant Adrià faci canviar la tendència de Barcelona, que situava els equipaments de referència a l'entorn del Llobregat. “Per primer cop en 200 anys s'observa un canvi”, va afirmar l'alcalde adrianenc. Ada Colau va assegurar que cal anar més enllà de les fronteres entre tots dos municipis i va parlar de “la ciutat metropolitana, que guanya en justícia, equitat i oportunitats”. L'alcaldessa de Barcelona va manifestar la voluntat del seu consistori en fer que el Besòs “adquireixi centralitat urbana com a eix cívic, cultural i també educatiu”.

La presidenta de la Diputació de Barcelona, Mercè Conesa, va apuntar que l'espai que quedarà lliure al recinte de l'Escola Industrial, al centre de Barcelona, es mantindrà “al servei de la recerca i de la creació, amb projectes vinculats especialment a sector biomèdic”. El conseller d'Empresa i Coneixement, Jordi Baiget, va remarcar la importància que el nou campus potenciï “la vocació industrial que té Catalunya”i va destacar la inversió que ha representat aquest campus “en un context econòmic difícil”.

LA XIFRA

96,5
Milions d'euros
és el cost de construcció del campus, que ha estat finançat per diferents administracions i la UPC

LA DATA

10.2.2016
Jornada de portes obertes
on es donaran a conèixer les titulacions de grau que s'oferiran al campus del Besòs

LA FRASE

El campus de la UPC ha de servir per posar el Besòs al mapa i que deixi de ser un límit
Ada Colau
Alcaldessa de barcelona


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona