Urbanisme

Santa Coloma deixa triar als joves el nou ‘skate park'

La instal·lació situada a Can Zam, que s'inaugura avui, ha estat dissenyada i construïda amb la col·laboració dels usuaris

Incorpora elements reciclats d'altres obres que s'han fet a la ciutat

El Santa Skate Park tindrà avui una inauguració oficial, tot i que els joves usuaris el fan servir des de final d'agost, tan bon punt en van estar enllestides les obres de construcció. Són ells mateixos els que van proposar com havia de ser la instal·lació, que té una zona patinable de 810 metres quadrats, amb tres àrees de diferent nivell de dificultat i un entorn enjardinat de 2.300 metres quadrats integrat al parc metropolità de Can Zam. L'alcaldessa, Núria Parlon, destaca la implicació del col·lectiu skater en el projecte. Explica que ella mateixa va assistir com a observadora a un parell de sessions tècniques i valora la participació dels joves, un col·lectiu que, explica, “sovint queda al marge de la presa de decisions”.

L'ús que se'n fa és la mostra més clara de l'èxit de les noves instal·lacions. Patinadors en línia, joves amb patinet i amb monopatí omplen la pista cada tarda i els caps de setmana. Una de les particularitats de l'espai és que s'ha construït amb material reciclat d'altres obres de la ciutat i de mobiliari en desús, a proposta dels skaters que van participar en l'elaboració del projecte. Les pistes tenen rampes, calaixos, escales, una àrea que recorda una piscina sense aigua, plans inclinats i amb doble curvatura, i alguns elements formats per separadors de via com les tanques d'obra que es poden trobar als carrers. El procés participatiu impulsat per l'Ajuntament s'ha fet amb la col·laboració de l'Àrea Metropolitana de Barcelona i l'estudi d'enginyers especialistes en urbanisme participatiu Straddle3.

A la jornada inaugural d'avui del Santa Skate Park hi haurà exhibicions de diferents disciplines d'esports urbans relacionats amb el patí, una ambientació musical del DJ Alex RockZone i paradetes tipus food tracks de menjar i beguda. Tothom que vulgui pot conèixer aquest nou espai i provar-lo; és imprescindible portar la protecció adequada, com a mínim casc, i els menors han d'anar acompanyats d'adults.

LA FRASE

El projecte ha estat un èxit per la participació dels usuaris, que han fet diverses propostes
Núria Parlon
Alcaldessa de santa coloma


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia