Serveis

Vilassar de Dalt assumeix la recollida de la brossa

La municipalització del servei és un pas més per reduir el deute municipal, i es calcula que s'estalviaran uns 100.000 euros anuals

L'Ajuntament subrogarà els treballadors de l'anterior empresa

Un altre pas endavant de Vilassar de Dalt per municipalitzar serveis públics. L'Ajuntament ha anunciat que assumirà la recollida de les escombraries, fins ara externalitzada amb l'empresa Ecovilnet. A partir d'ara, serà l'empresa municipal Viserma l'encarregada de prestar aquest servei. Amb aquesta mesura el govern municipal –Ara Vilassar– pretén reduir el deute municipal, i calcula que amb l'assumpció de la recollida de la brossa es podria estalviar uns 100.000 euros anuals.

“Amb aquestes mesures volem seguir garantint la prestació d'un servei públic de qualitat i poder tenir més eficiència econòmica”, va explicar l'alcalde de Vilassar de Dalt, Xavier Godàs (Ara Vilassar). A més, l'Ajuntament també ha anunciat que subrogarà els treballadors –unes vuit persones– que fins ara treballaven per a l'antiga empresa. “Els treballadors són necessaris i s'han de garantir també les seves condicions laborals”, va manifestar Godàs.

Pel que fa a la prestació del servei de recollida d'escombraries, l'alcalde va assegurar que, tot i el canvi d'empresa, “la ciutadania no hi notarà cap diferència i es continuarà amb el servei amb l'objectiu de millorar-lo”.

“Fer guardiola”

Tal com va assegurar Godàs, els diners que el consistori s'estalviarà amb la municipalització de la recollida de les escombraries “serviran per fer guardiola”. En aquest sentit, Godàs va avançar que per aquest any està previst “millorar els contenidors”, i de cara a l'any que ve “mirar a veure si es pot renovar alguna maquinària”. L'alcalde de Vilassar de Dalt també va voler mirar més a llarg termini, i va assenyalar la possibilitat de “poder ajustar a la baixa la taxa d'escombraries” en el futur. Finalment, Godàs va subratllar que la intenció del govern és continuar municipalitzant serveis “durant aquest mandat i el posterior”. No obstant això, l'alcalde va remarcar que aquestes mesures s'aniran aplicant “de manera gradual perquè hi ha una complexitat en la gestió i ara l'Ajuntament tot just està sortint de l'atzucac econòmic dels darrers anys”.

LA XIFRA

100.000
euros
anuals, aproximadament, és el que compta estalviar Vilassar de Dalt assumint el servei de les escombraries.

LA FRASE

Volem garantir un servei públic de qualitat i poder tenir més eficiència econòmica
Xavier Godàs
alcalde de Vilassar de Dalt

El tret de sortida

La recollida de les escombraries no és pas el primer servei que assumeix el consistori vilassarenc. De fet, a finals de l'any passat el govern municipal ja va anunciar que es municipalitzava el servei de manteniment i reparació de la via i els edificis públics, una mesura aprovada amb els vots a favor del govern –Ara Vilassar–, la CUP i el PSC. Llavors el consistori ja va anunciar la voluntat de continuar assumint altres serveis que es presten al municipi i que a hores d'ara estan externalitzats. “Estant més a prop del territori es coneixen amb més detall tots els organismes i els serveis”, va dir l'alcalde de Vilassar de Dalt. Amb accions com aquesta l'Ajuntament vol rebaixar el nivell de deute municipal, que ara és d'uns 25 milions d'euros.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona