Urbanisme

Ajornen a última hora l'obra del lateral de la C-31 a Badalona

En un dels trams s'ha de fer una excavació arqueològica prèvia a l'inici dels treballs

El retard no posa en perill el projecte, que té el finançament, està adjudicat i havia de començar la setmana vinent

La conselleria de Territori i Sostenibilitat ha anunciat l'ajornament de l'inici de les obres de construcció d'un tram del lateral de la C-31 a Badalona. Tot i que en un principi estava previst que les obres s'encetessin la setmana vinent, la Generalitat assegura que no hi ha calendari d'inici dels treballs fins que no s'hagi fet una excavació arqueològica al tram comprès entre les avingudes del President Companys i Martí Pujol.

Les obres es van posar a licitació l'octubre passat i es van adjudicar al gener. Tot i que no va ser fins aleshores que la comissió de Patrimoni de la Generalitat va aprovar l'inici de l'excavació arqueològica, encara no s'ha començat a fer i és necessària perquè es tracta d'un espai protegit.

L'Ajuntament de Badalona va comunicar dijous al vespre als veïns la notícia de l'ajornament en el marc de la comissió creada per fer el seguiment d'aquestes obres. El regidor de Badalona Habitable, Oriol Lladó, espera que els treballs puguin començar al més aviat possible. “Estem convençuts que l'obra no està en risc en cap cas, perquè té l'assignació pressupostària feta”, va assegurar Lladó per tranquil·litzar els veïns. El regidor hi va afegir que el retard permetrà abordar un pla de mobilitat específic per a la zona, que no s'havia fet i que els veïns consideren “necessari” per evitar problemes de trànsit quan es posi en marxa aquest tram de lateral. També s'ha d'acabar d'ultimar l'enderroc d'una finca que s'ha de cedir a la Generalitat perquè pugui fer l'obra.

L'anunci d'inici de l'obra era el novè en setze anys i, tot i que sembla que serà el definitiu, caldrà esperar uns mesos més per veure acabat aquest penúltim tram de lateral pendent d'executar a Badalona, que té una llargada de poc més d'un quilòmetre i va de l'avinguda del President Companys fins al carrer de Coll i Pujol. L'obra, adjudicada a l'empresa Dragados, per un import de 2,8 milions d'euros, tindrà una durada de nou mesos.

LES XIFRES

16
anys
fa que s'anuncia la construcció dels laterals de l'autopista al seu pas per la ciutat de Badalona.
8
cops
s'ha dit que aquesta obra es faria. Aquesta vegada havia de ser la definitiva, però sembla que s'haurà d'esperar.

Espai protegit des del 1995

La presència de restes romanes a Badalona, concentrades majoritàriament al subsòl del barri de Dalt la Vila, van motivar la declaració
de l'espai com a bé cultural d'interès nacional (BCIN) en l'àmbit de zona arqueològica, l'any 1995. Aquesta figura representa una protecció especial per a tot el territori que inclou, i implica que abans d'iniciar qualsevol actuació urbanística cal dur a terme una actuació arqueològica per tal de localitzar les restes romanes que hi puguin existir. Tot i que els terrenys on s'ha de fer la primera fase del lateral queden fora dels límits del barri de Dalt la Vila perquè estan per sobre de l'autopista, l'espai està recollit dins de la zona de protecció de BCIN perquè es considera que formava part del perímetre de la ciutat romana de Bètulo. Es té constància que durant les obres de construcció de l'autopista, que es va inaugurar l'any 1968, en aquesta zona es van fer diverses troballes arqueològiques, que es van perdre i mai van ser documentades perquè en aquells moments no hi havia cap figura de protecció de patrimoni que obligués a fer-ho. És per això que és possible que en l'espai on es farà ara l'excavació prèvia a l'inici de les obres del lateral es pugui fer alguna troballa arqueològica de l'època romana.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona