Medi ambient

La química triplica l'ús d'aigua reutilitzada

El sector petroquímic ha multiplicat per tres el volum d'aigua reutilitzada que fan servir les diferents indústries, i que permet alliberar recursos hídrics provinents del minitransvasament de l'Ebre i del pantà del Catllar. En concret, en el tercer any de funcionament de la planta que gestiona Aitasa, el consum d'aigua reutilitzada procedent de les depuradores de Tarragona i Vila-seca s'ha elevat fins als 3.457.179 m³, és a dir, tres cops més que la que es va consumir el 2013, any d'arrencada del projecte. Aquesta aigua es fa servir principalment en les torres de refrigeració dels processos industrials.

En total, el consum assolit l'any passat suposa l'11% de l'aigua consumida en total per totes les empreses de l'Associació d'Empreses Químiques de Tarragona (AEQT), que s'eleva als 31,7 milions de metres cúbics. Segons l'entitat, les xifres assolides el 2015 superen fins i tot les previsions de creixement i ja esperen que el 2017 es pugui arribar al 100% de capacitat de la primera fase de la planta, fet que suposarà el consum anual de 6,8 hectòmetres cúbics d'aigua l'any, és a dir, l'equivalent al consum anual d'aigua d'ús domèstic en una ciutat com Tarragona.

D'altra banda, el sector també ha vist créixer el projecte de l'aigua desmineralitzada, que va arribar als 130.000 m³ de consum.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia