Infraestructures

La C-58 s'ampliarà el 2017 entre Terrassa i Sabadell

El conseller Rull anuncia a l'alcalde de Terrassa que prioritzaran aquest tram posant un carril més en direcció a Barcelona i una calçada lateral cap a Manresa

El conseller de Territori i Sostenibilitat, el terrassenc Josep Rull, va posar ahir un principi de data a la reivindicada ampliació de l'autopista C-58 anunciant a l'alcalde del seu municipi, Jordi Ballart, que el tram entre Terrassa i Sabadell serà prioritari i les obres començaran a principi del 2017. Ja fa setmanes Rull va anunciar que aquesta seria una de les prioritats del seu departament, i va donar sortida així a una de les reivindicacions històriques al Vallès Occidental d'ajuntaments i agents econòmics i socials. Ahir mateix Ballart qualificava la notícia de “molt satisfactòria”: “Respon, per fi, a la demanda que estem reiterant des del 1995.”

Els treballs en aquest tram consistiran a ampliar amb un carril el tronc central en direcció a Barcelona, fer dos nous carrils de trenat per enllaçar amb l'AP-7 a l'altura del nus de Sant Pau i crear una calçada lateral de dos carrils des de Sant Quirze en direcció a Manresa.

El desdoblament de la C-55, sense data

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, no va saber posar ahir una data al futur desdoblament de la C-55. Tampoc va aclarir si hi ha la possibilitat que s'avanci, com a mínim, en una de les tres parts en què es divideix el projecte executiu. I no ho va poder fer –va explicar– per “la situació actual de dependència política i econòmica” de Catalunya cap a l'Estat espanyol, que “clama el cel i és absolutament indignant”, va assegurar.

Rull, que ahir també va ser a Manresa per presidir la reunió del Consorci Viari del Bages –que agrupa alcaldes i agents econòmics i socials del territori–, va assegurar que, en la situació actual, la línia de treball més factible i “eficaç” per traspassar trànsit de la C-55 cap a la C-16 és la de l'ampliació dels descomptes a l'autopista, una de les més cares de l'Estat.

En aquest sentit, va avançar que les limitacions en les bonificacions que s'havien previst per als vehicles que sortien del Bages –que havien d'entrar en vigor un cop s'acabessin les obres de millora de la seguretat a la C-55– “no s'aplicaran i seran esborrades del decret”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Publicat a

[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia