Infraestructures

Tomben el recurs de Riudellots contra el pla urbà de Girona

El Tribunal Suprem desestima la visió del consistori, contrari a un gran centre logístic

El Tribunal Suprem ha tombat el recurs de l'Ajuntament de Riudellots de la Selva contra el pla director urbanístic del sistema urbà de Girona, aprovat pel govern el 2010. El Suprem detecta poc fonament en els arguments del consistori, que considerava que el pla tenia “un impacte negatiu sobre l'activitat agrícola i ramadera”, segons s'inclou en la sentència.

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ja havia tombat un recurs anterior del consistori. L'alcaldessa de Riudellots, Montserrat Roura (CDC), assenyala que el pla faria canviar, de dalt a baix, la fisonomia del poble. “És un canvi radical [...] No cal una zona logística i industrial tan gran i que afecta un bosc, una masia i camps de conreu. I no estem en contra del procés”, hi afegeix.

Roura critica que la Generalitat de Catalunya no va tenir en compte Riudellots a l'hora de redactar el pla. La planificació del govern incloïa dotze municipis del Gironès i dos de la Selva –Riudellots i Vilobí–, i volia ser un ens de planificació comercial i d'infraestructures.

LA FRASE

La zona logística i industrial [prevista] és massa gran: afecta un bosc, una masia i camps de conreu
Montserrat Roura
alcaldessa de riudellots (CDC)


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia