Serveis

Residencial Park de Maçanet torna a queixar-se de l'aigua

Els veïns critiquen que l'Ajuntament “només” fa analítiques i l'empresa no ha fet encara la planta que promet

Rec Madral afirma que el projecte de millora estarà enllestit passat Setmana Santa

La plataforma Aigua és Vida Residencial Park, amb el suport de l'Associació de Veïns, va fer públic ahir un comunicat denunciant que els seus abonats continuen sense l'aigua de qualitat “que marquen els paràmetres de l'OMS, especialment el color, per presència de ferro i manganès” a banda que “de tant en tant” l'aigua no és apta per al consum. La plataforma exposa que l'últim episodi d'aigua “no apta” va durar tres mesos, i denuncia que el Departament de Salut aplica uns criteris tècnics “que insulten el sentit comú”.

Per la plataforma, la falta d'una gestió municipal fa més difícil la solució i considera que els veïns se senten atrapats entre l'Ajuntament, Salut i Rec Madral, que és l'empresa que gestiona l'aigua a la urbanització. També es queixa que Rec Madral va anunciar que faria una inversió per solucionar definitivament els problemes, un projecte de tractament amb ozó “que en el dia d'avui no apareix enlloc”, exposen. L'Ajuntament no es lliura de crítiques, ja que els veïns diuen que va recepcionar la urbanització excloent el servei de l'aigua “i ara es limita a fer analítiques prometent solucions que no es veuen enlloc”.

Passat Setmana Santa

Fonts de l'empresa Rec Madral van mostrar la seva sorpresa ahir per les crítiques dels veïns, ja que, segons van dir, ja s'està treballant en el projecte de construcció d'una planta de tractament amb ozó, que representa una inversió superior als 400.000 euros. Segons les mateixes fonts, després de Setmana Santa el projecte ja estarà dissenyat, després l'haurà d'aprovar l'Agència Catalana de la Salut Pública (tràmit que creuen que pot ser ràpid), i “en dos o tres setmanes les obres ja estarien enllestides”. L'obra es farà en dues fases, però segons l'empresa Rec Madral posarà fi als problemes d'aigua de la urbanització Residencial Park, que no tornarà a tenir excés de ferro ni de manganès, van assegurar.

LA XIFRA

3
mesos
és el que va durar l'últim episodi d'aigua no apta per al consum, del 27 d'octubre al 27 de gener.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia