Medi ambient

Medi ambient

Nius de branques sota l'aigua

Les ponedores per recollir ous ja s'han submergit i han donat el tret de sortida d'una estratègia dinamitzadora per a l'espècie a l'Escala

Les branques de llentiscle situades a davant del litoral d'Empúries han de servir com a nius ponedors per a les sèpies, de tal manera que aquests cefalòpodes puguin trobar més facilitats per dipositar-hi els ous i es reprodueixin més. La instal·lació d'aquest quilòmetre de ponedores sota aigua, a uns cinc metres de fondària, ha estat assumida per pescadors i científics que, conjuntament, impulsen aquest projecte anomenat Sèpia.

Aquesta primera fase consisteix a recollir ous que, d'aquí a un mes, un cop recuperats, es col·locaran a les gàbies incubadores que ja estan preparades per tal d'impulsar-ne el ritme de reproducció.

L'acció d'aquesta setmana tindrà una segona part quan, al cap de 4 setmanes, es recuperaran els ous que queden enganxats a les xarxes dels pescadors d'arts de pesca menors i que fins ara es perdien, per posar-los en unes gàbies fetes per la maniobra perquè actuïn com a incubadores que garanteixin el naixement dels nous exemplars.

Aquesta iniciativa es porta a terme a l'Escala; l'Estartit també aplicarà el sistema i Roses ja estudia fer-ho properament. El projecte té la col·laboració de l'Ajuntament de l'Escala, que en paga més de la meitat del cost, la Confraria de Pescadors de l'Escala, Hostal Spa Empúries, Orca Diving, Club Nàutic l'Escala, Quercus Sapiens, Rycsa, Tònic i l' ICM-CSIC. El cost del projecte Sèpia és de 12.000 euros.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona