Administracions

Generaran a Sant Feliu un espai polivalent a l'aire lliure per a 8.000 persones

L'Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols transformarà la zona de darrere de l'IES Sant Feliu en un gran equipament preparat per a concerts i activitats de tot tipus

Guíxols Arena és com es coneix la zona situada darrere de l'institut de Sant Feliu, al barri de Vilartagues, a Sant Feliu de Guíxols, que es convertirà en un gran espai polivalent a l'aire lliure amb una capacitat per a més de 8.000 persones. Aquesta és l'obra que ja ha sortit a contractació pública amb un cost de 750.00 euros i que comprèn una superfície de 9.723 m². A més, en aquest espai, on es podran fer concerts i altres activitats, es crearan dues pistes esportives, a més d'un aparcament per a 160 vehicles i una zona d'autocars.

El regidor d'Urbanisme, Josep Saballs, explica que aquest nou espai no només representarà recuperar una zona, sinó que augmentarà les potencialitats de la ciutat, ja que per exemple podrà ser un dels punts per fer-hi espectacles del Festival Porta Ferrada o d'altres produccions.

Saballs explica que l'actuació afectarà una zona amb un desnivell molt important, cosa que comportarà un remarcable moviment de terres, que se solucionarà amb una grada per a 1.500 persones i incorporant-hi un drenatge d'aigua.

En tot cas, i ja més pel que fa al dia a dia de la ciutat, la rehabilitació d'aquest espai dotarà el barri, i per extensió la ciutat, de dues pistes polivalents obertes, així com aparcaments, i serà un espai –segons Saballs– que esdevindrà un equipament públic “obert i molt ambiciós”.

Gran inversió

De fet, segons l'alcalde de Sant Feliu, Carles Motas, “estem davant la inversió més important que fa la ciutat a Vilartagues”, però remarca que vol anar més enllà del barri i també donar servei a poblacions del voltant pel fet de ser una zona específicament preparada per a esdeveniments esportius, d'aparcaments, concerts o altres activitats. També, segons Motas, cal tenir present la proximitat al pavelló poliesportiu Carles Nadal, l'institut de secundària o el camp de futbol.

Precisament, pel que fa als concerts, l'alcalde no descarta oferir aquest espai a promotors musicals per poder bastir una oferta musical. Per això ja s'hi deixarà instal·lat un sistema de canalitzacions per a cables per evitar que les empreses de concerts hagin de passar els cables per la superfície, així com diferents punts de llum i sortides d'emergència, d'acord amb les necessitats de cada espectacle.

LA FRASE

Estem davant un gran espai que esdevindrà un equipament públic molt ambiciós
Josep Saballs
regidor d'urbanisme de l'ajuntament de SANT FELIU

LA XIFRA

750.000
euros
costarà la inversió que es farà al Guíxols Arena, la més important que es durà a terme al barri de Vilartagues.

Un autocinema a l'americana

Una de les idees que va plantejar l'alcalde després de la presentació del projecte, que es va fer ahir al matí a l'ajuntament de Sant Feliu, és la possibilitat de poder utilitzar aquest gran espai polivalent per fer-hi cinema a l'aire fresc, a l'estiu. Però Carles Motas va voler fer un pas més en aquesta direcció i va assenyalar que s'estava valorant la possibilitat de poder-hi organitzar fins i tot projeccions, com si es tractés d'un autocinema, molt popular als Estats Units i que va entrar en decadència als anys noranta del segle passat, fins que a principis del 2001 va ressorgir. El so de la pel·lícula es capta per la ràdio o el mòbil.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia