Administracions

Els concerts del PP deixen un forat econòmic a Badalona

Els populars van deixar Badalona Cultura amb un dèficit de 207.000 euros per actes com el Primavera Pop

El govern suprimeix aquestes actuacions i el PP respon que les tornaria a fer

El mandat del PP a Badalona passarà a la història com un en què es van perseguir els actes de caràcter multitudinari. Els populars van proposar i el públic va respondre, però la celebració de quatre esdeveniments de relleu en el marc de les Festes de Maig, com són el Primavera Pop 2015, el Festival Rock and Roll Star i les actuacions de Jarabe de Palo i del grup Siempre Así, van deixar en l'empresa Badalona Cultura un forat de 207.000 euros. Al final de l'exercici del 2015 (a meitat d'any es va produir el canvi de govern) el dèficit es va reduir fins als 183.000 euros.

La regidora de l'Àmbit de Badalona Educadora, Laia Sabater, ha afirmat que aquest resultat negatiu “és conseqüència de la gestió que va dur a terme l'anterior equip de govern, que va programar uns concerts que van comportar una despesa superior als 200.000 euros que no havia estat pressupostada inicialment”. Sabater ha aclarit que aquest any “ha estat impossible tornar a programar un esdeveniment de la magnitud del festival Primavera Pop perquè els comptes de Badalona Cultura encara s'han de recuperar del forat econòmic generat l'any passat”.

Per la seva banda, el portaveu del grup municipal del PP, Juan Fernández, assegura sense dubtar-ho ni un sol moment que, si continuessin al govern, tornarien a “organitzar concerts d'aquella magnitud, ja que Badalona es mereix ser el marc d'esdeveniments d'aquestes característiques que poden atreure fins a 15.000 persones”. Respecte al cost d'aquests esdeveniments, Fernández explica que els populars eren “molt conscients que després tocaria reposar-los amb una aportació de l'Ajuntament, com s'ha fet en altres ocasions amb altres empreses municipals”. El PP lamenta que l'actual govern de Guanyem Badalona en Comú, ERC i ICV-EUIA hagi optat per suprimir festes com el Primavera Pop. “No estan fent cap favor a la ciutat de Badalona”, indica el regidor popular.

Quatre concerts en el marc de les Festes de Maig

Els quatre concerts que, segons l'auditoria externa encarregada pel govern local, van disparar el pressupost de Badalona Cultura van ser programats pel PP en el marc de les Festes de Maig. Dues es van fer al passeig Marítim: Jarabe de Palo, el 10 de maig, i el festival musical Primavera Pop 2015, organitzat per 40 Principales i Prisa Radio el dia 23 de maig. Els altres dos van tenir com a escenari la plaça Trafalgar, a Llefià, amb el grup sevillà Siempre Así, el 16 de maig, i el Festival Rock and Roll Star, el dia 23 de maig.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia