Administracions

La fibra òptica arriba finalment a Palamós

L'operadora Vinga ja ha iniciat els treballs

Es preveu que d'aquí a tres mesos s'hagi arribat al 80% del municipi i al setembre, a la resta

La velocitat de descàrrega serà de 300 Mb

La fibra òptica desembarca finalment Palamós després d'anys de reivindicacions i sense que cap operador ho hagués concretat fins ara. Finalment, el desplegament d'aquest servei, a càrrec de l'operadora Vinga, ja s'està executant aprofitant majoritàriament els passos existents del cablejat de telèfon de coure, per la qual cosa no es preveu haver de fer rases a la via pública per soterrar-lo, excepte en aquells encreuaments de carrers on no hi ha un pas aeri per al cablejat. Es preveu que d'aquí a tres mesos s'hagi instal·lat al 80% del municipi i que al setembre s'hagi enllestit la resta.

L'alcalde de Palamós, Lluís Puig (ERC), destaca que s'ha demanat el màxim de cura a l'operadora, especialment a les noves zones de pas aeri, a més de fer-se un seguiment exhaustiu als punts on s'hagi d'obrir una rasa.

La fibra òptica permet navegar a una velocitat molt superior a la de l'ADSL, descarregar i pujar continguts a 300 Mb simètrics, així com rebre els senyals de televisió en alta definició.

Per l'Ajuntament de Palamós, l'arribada d'aquest nou servei permet millorar la competitivitat de la vila, donant noves oportunitats als ciutadans i les empreses del municipi.

Els treballs els van iniciar la setmana passada una desena d'operaris de l'operadora Vinga. Ja s'ha completat a la zona centre del municipi i ara es continuarà al barri de l'Eixample i progressivament s'anirà instal·lant a tota la vila.

LA XIFRA

300
Mb
és la velocitat que permetrà la fibra òptica que serà operativa a tot Palamós a partir del setembre.

LA FRASE

És una bona notícia per al municipi pel que representa i les oportunitats que ens pot obrir
Lluís Puig
alcalde de palamós (ERC)

Un servei que entrarà en funcionament al setembre

El bon ritme de les feines fa preveure que d'aquí a tres mesos el projecte de desplegament de la xarxa de distribució de la fibra òptica s'hagi completat a un 80% del municipi, amb uns 6.000 punts de servei, i que quedin només les zones més allunyades del nucli urbà. El 100% del desplegament es completarà durant el mes de setembre. Un cop efectuada la instal·lació, totes les persones que estiguin interessades en aquest servei d'internet d'alta velocitat hauran de contactar amb la companyia per contractar-lo. En aquest sentit, l'operadora del servei Vinga ja ha llogat una oficina al municipi, que està situada a l'avinguda Onze de Setembre, per atendre els usuaris.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia